La UdL aposta per Xile per internacionalitzar-se a Amèrica llatina

Cinc universitats d'aquest país volen col·laborar en docència i recerca

Descarregar pdf
conveniUdLChile2016
Les autoritats xilenes i de la UdL. Foto: UdL

"Al nostre pla d'internacionalització ja ens van fixar Amèrica Llatina com un dels nostres objectius prioritaris, i sobretot Xile". Així s'expressava avui el rector de la UdL, Roberto Fernández, en la signatura del conveni marc de col·laboració amb la Universitat d'Atacama. Aquest acord, vàlid per a cinc anys, que preveu fixar programes de mobilitat, docència, recerca i transferència entre ambdós institucions és el primer pas, ha afegit el rector, per un projecte de col·laboració més extens amb altres centres d'educació superior d'aquest país.

És per això que representants de quatre universitats xilenes més -la Universitat Austral de Xile, la Universitat de Los Lagos, la Universitat Catòlica de Temuco i la Pontifícia Catòlica de Valparaíso- visiten la Universitat de Lleida aquesta setmana. Els rectors, vicerectors i degans d'aquestes institucions i les autoritats de la UdL participen des d'avui en Seminari Internacional sobre normatives de la Unió Europea i Xile en programes de col·laboració universitària amb l'objectiu de trobar línies de col·laboració pel que fa a graus, màsters, doctorat, formació contínua, mobilitat i projectes de recerca i de transferència de coneixement.

Les relacions de la UdL amb centres xilens van començar l'any 1999 amb un conveni amb l'IEDE Business School. Entre les universitats amb les què ja té conveni hi ha la Universitat Austral i la Catòlica de Valparaíso.