La UdL cobreix el 91,4% de les places de primer aquest curs

La matrícula puja un 1,8%, tot i el descens del 13,8% en màsters

Descarregar pdf
matricula-udl-141217
El vicerector de Docència ha presentat avui les dades. Foto: UdL
La Universitat de Lleida (UdL) ha cobert el 91,4% de les places que oferta a primer curs de graus i dobles graus, 2.107 de les 2.305 disponibles, segons l'avanç de matrícula que avui ha facilitat el vicerector de Docència, Paco Garcia. Així, la UdL compta amb 10.130 estudiants, 5.839 dones i 4.291 homes. Incloent l'alumnat del grau conjunt que ofereix amb la UOC, la xifra augmenta fins els 10.323, el que representa un increment global de l'1,8% respecte al curs anterior. Els graus han guanyat un 1'5% d'estudiantat nou mentre als màsters ha caigut un 13,8%; segons Garcia, bàsicament per l'elevat preu i la situació a Catalunya. 

El vicerector de Docència ha assegurat que la nova matrícula ha crescut prop d'un 2% a les Facultats i Escoles pròpies de la UdL, mentre s'ha reduït als centres adscrits, especialment a Ostelea, a Barcelona, "potser pel tema català ja que abans hi havia  el 90%  d'aumnes de fora de Catalunya".  També ha reconegut que la xifra d'alumnat lleidatà de nou accés ha caigut un 3%. "De tots els que fan la selectivitat aquí, un 50% marxa a fer la carrera a fora i la nostra obligació és convèncer-los perquè cursin aquí els estudis", ha subratllat. Un altre tema pendent és incentivar la matriculació de joves d'origen immigrant que no arriben a la universitat. En aquest sentit, Garcia ha avançat que la UdL posarà en marxa un paquet d'accions que s'hauran de coordinar amb Ensenyament i els centres educatius de secundària. 

Per titulacions, les que han cobert totes les places de primer són les relacionades amb la salut i l'educació com ara Veterinària i Ciència i Producció Animal, Medicina, Fisioteràpia o el doble grau d'Educació Infantil i Primària. Garcia també ha destacat una "notable recuperació dels graus relacionats amb la tècnica", com Enginyeria Informàtica, Enginyeria Mecànica o el doble grau d'Informàtica amb ADE. Per contra, "en 8 de les 45 titulacions ofertades no s'ha arribat a cobrir el 60% de les places", ha explicat. 

El vicerector de Docència també ha aprofitat la presentació d'aquestes dades de matrícula per tornar a reivindicar "una baixada en el preu dels graus i dels màsters perquè siguin socialment assumibles". Quant a aquestes taxes, creu necessari "arribar a la mitjana de França i Alemanya, que és quatre vegades menor que la nostra, per una qüestió d'equitat". 
Carregant el reproductor...