La UdL, en la Gira Espanya per la Infància

Descarregar pdf
pobresa
Un moment de la inauguració. FOTO: UdL

La Facultat de Dret i Economia de la UdL ha acollit una de les sessions de la Gira Espanya per la Infància del Congrés Internacional i Interuniversitari contra la Pobresa Infantil al Món, que organitzen El Consell Independent de Protecció de la Infància (CIPI) i l'Associació Infància, Cultura i Educació (AICE).

Aquest Congrés, que durant un any recorrerà una trentena d'universitats espanyoles, una portuguesa, i una marroquina, on es presentaran propostes de pràctiques i de polítiques socials que contribueixin a reduir la pobresa infantil al món, farà púbiques les la seues conclusions en el marc VII Congrés Mundial pels Drets de la Infància i l'Adolescència que tindrà lloc a finals de 2016, a Asunción (Paraguai).

Pel que fa a la sessió que ha tingut lloc a la UdL, hi han participat com a ponents Rafael Allepuz i Dora Padial, ambdós professors de la Facultat de Dret i Economia, que han parlat de la pobresa i l'exclusió social a Espanya: la vulnerabilitat infantil, i de la protecció de la infància més desafavorida des de la perspectiva del Dret Civil català, respectivament.

L'acte d'inauguració ha anat a càrrec del rector, Roberto Fernández, la regidora, Montse Parra, i el president del CIPI, Antonio Salvador Jiménez que, a més, ha fet una ponència sobre l'educació de les emocions.

Altres aspectes abordats durant la jornada han estat el programa de protecció a la infància CReC (Creix, Responsabilitzat i Crea), les competències parentals en l'acolliment i la reunificació familiar, i la bretxa digital en la infància i l'adolescència en situació de risc.