La UdL enceta una galeria de retrats de rectors

El terolenc Diego Aznar és autor dels quadres de Jaume Porta i Joan Viñas

Descarregar pdf
retratsrectorsUdL
Un moment de l'acte d'avui. FOTO: UdL
Els retrats dels rectors Jaume Porta i Joan Viñas encetaran la galeria que posa en marxa la UdL a iniciativa de l'actual rector en funcions Roberto Fernández. El seu artífex és el jove pintor aragonès, Diego Aznar, autor també del retrat de qui fou rector de la Universitat de Saragossa entre 2008 i 2016, Manuel López Pérez.

Diego Aznar (Terol, 1985) és llicenciat en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València i màster en Professorat d'Educació Secundària (Dibuix i Arts Plàstiques) per la Universitat de Saragossa. Ha realitzat exposicions individuals a Saragossa i col·lectives també en aquesta ciutat, a Barcelona i a Londres. Precisament, l'any 2016 va exposar a la National Portrait Gallery de la capital anglesa en haver estat un dels 53 seleccionats, d'un total de 2.557, del premi BP Portrait, un dels més importants del món de retrats. Recentment, ha estat guardonat amb el primer premi del Certamen de miniquadres de Huestes del Cadí (Elda, Alacant) i amb el segon premi al Certamen joves creadors de Salamanca.
 
Els retrats dels rectors Porta i Viñas s'ubicaran amb tota probabilitat a l'avantsala del despatx del rector, on actualment hi ha un retrat de qui fou un dels impulsors de la Universitat de Lleida i president de la comissió gestora fins al 1993, Víctor Siurana, obra de l'aquarel·lista lleidatà, Joaquim Ureña. La galeria es completarà amb el retrat de Roberto Fernández en el qual encara hi està treballant Aznar. Els tres retrats han tingut un cost de 8.000 euros.
 
Segons ha explicat el rector en funcions, "aquesta era una assignatura pendent que tenia la UdL, la d'inaugurar una galeria de rectors". Per la seua part, Jaume Porta (rector entre 1993 i 2003) i Joan Viñas (rector entre 2003 i 2011) han agraït la iniciativa. Viñas ha aprofitat el seu parlament per felicitar al rector electe, Jaume Puy.