La UdL i l'Ajuntament d'Almacelles impulsaran el Museu Josep Mas Dordal

Descarregar pdf
MuseuJosepMasDordal
la signatura del conveni ha tingut lloc a l'Ajuntament d'Almacelles / Foto: UdL

La promoció del Museu d'arquitectura i urbanisme Josep Mas Dordal, a Almacelles, serà una de les accions que impulsaran la Universitat de Lleida i l'Ajuntament d'aquesta localitat en el marc del conveni de col·laboració que avui han signat els representants d'ambdós institucions, Roberto Fernández i Josep Ibarz. Inaugurat al maig de 2013, el Museu és un espai dedicat al naixement de la nova Almacelles, al segle XVIII, i a l'evolució de les ciutats des de l'antiguitat.

L'acord amb la Universitat, "que donarà una nova dimensió al projecte museístic" en paraules d'Ibarz, podria concretar-se també en unes jornades periòdiques dedicades a l'urbanisme i l'arquitectura, ha explicat. Per la seua part, el rector, ha destacat la importància que la Universitat s'impliqui amb el territori, sobretot amb els seus ajuntaments, ja que "aquestes institucions han estat les que han fet canviar més el territori". Roberto Fernández ha lloat el dinamisme i vitalitat d'aquest consistori que ha apostat, ha dit, per la cultura com a motor de progrés.

El conveni, també preveu posar en marxa una Aula d'extensió universitària per a la gent gran al municipi d'Almacelles. Amb la darrera incorporació de l'Aula de Tremp, ja són sis les localitats on es poden seguir els cursos de les Aules d'extensió universitària per a la gent gran de la UdL: Lleida, Tàrrega, Cervera, Mollerussa, Balaguer i Tremp. Durant el 2013 un total de 1.221 persones van participar en aquestes activitats