La UdL inaugura el curs del sistema universitari català

L'oceanògrafa Josefina Castellví pronunciarà la lliçó magistral sobre divulgació científica

Descarregar pdf
JosefinaCastellviUdL
La nau central de la Seu Vella va acollir l'actes d'inauguració de curs.

La Universitat de Lleida (UdL) serà l'amfitriona de la inauguració oficial del curs acadèmic 2014-2015 del sistema universitari català. L'acte tindrà lloc el proper 8 de setembre a la nau central de la Seu Vella i serà presidit pel conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell. L'oceanògrafa catalana Josefina Castellví i Piulachs serà l'encarregada de pronunciar la lliçó magistral, centrada en la divulgació científica.
 
Castellví, especialista en microbiologia marina, va ser la primera dona espanyola que va participar en una expedició internacional a l'Antàrtida. De fet, va liderar la instal·lació de la Base Antàrtica Espanyola a l'illa de Livingston l'any 1988 i la va dirigir durant moltes campanyes. Ja retirada de la recerca activa, ha tornat al continent blanc per participar al documental Los recuerdos de hielo (Albert Solé, 2013).

Entre altres reconeixements, Josefina Castellví ha rebut la Creu de Sant Jordi (2003), la Medalla Narcís Monturiol al Mèrit Científic i Tecnològic (1996), el premi de Medi Ambient de l'Institut d'Estudis Catalans (2006) i el premi Català de l'Any (2013).

Durant l'acte d'inauguració de curs, la Generalitat lliurarà les distincions Jaume Vicens Vives a la qualitat docent universitària, tant individuals com col·lectives. Cadascun dels guardons està dotat amb 20.000 euros.

Notíces relacionades

Oficina de Premsa / 08/09/2014
Inauguració oficial del curs universitari català. El rector de la UdL demana un Pacte nacional per la universitat catalana