La UdL incorpora 11 investigadors predoctorals a través d'IberusTalent

Del total de 35 beques Marie Curie per a les 4 universitats del consorci

Descarregar pdf
iberustalent2
El personal que farà la seua tesi a les 4 universitats / Imatge: Campus Iberus
La Universitat de Lleida (UdL) ha incorporat 11 investigadores i investigadors predoctorals internacionals en el marc del programa d'atracció de talent del Campus d'Excel·lència Internacional de la vall de l'Ebre, Campus Iberus. Representen una tercera part de les beques Marie Sklodwska-Curie, finançades per la Comissió Europea, que han rebut les quatre universitats del consorci dins de l'IberusTalent. En les seues dos convocatòries, aquest programa ha rebut més de 600 sol·licituds d'estudiantat de 61 països diferents que volia fer el seu doctorat en alguna de les universitats de Campus Iberus.

Les 35 investigadores i investigadors procedeixen de Colòmbia, Itàlia, Turquia, Portugal, Grècia, Tunísia, l'Índia, Líban, el Brasil, Ucraïna, Eslovènia, Alemanya, el Brasil, Xile, Rússia, Kenya, Filipines, l'Iran, Etiòpia, Nigèria, l'Argentina i Egipte. La selecció ha requerit de la participació de més de 250 experts de 23 països diferents i s'ha realitzat a partir de l'excel·lència dels candidats i segons els principis de la Carta de l'investigador i el Codi de Conducta per a la contractació, que són avalats pel segell d'excel·lència en recursos humans conferit per la Comissió Europea a les universitats de Campus Iberus.

Tot aquest personal investigador realitzarà la seua tesi doctoral en les universitats que formen part de Campus Iberus. Onze, a la UdL; onze més, a la Universitat Pública de Navarra; 9, a la Universitat de Saragossa i 4 a la Universitat de La Rioja. Malgrat les dificultats de la pandèmia provocada per la COVID-19, tots es troben ja incorporats.

IberusTalent, que compta amb finançament del programa de recerca i innovació H2020 de la Unió Europea en virtut de l'acord de subvenció Marie Sklodwska-Curie núm. 801586, espera contribuir a la internacionalització del personal investigador de les universitats de Campus Iberus.

Igualment, Campus Iberus pretén posicionar-se per a atreure talent internacional a la vall de l'Ebre amb la finalitat d'avançar en la recerca de les àrees d'especialització estratègica de Campus Iberus: agroalimentació i nutrició; tecnologies per a la salut; energia, sostenibilitat i medi ambient; bio-economia i economia circular; i desenvolupament social i territorial.

Text: Comunicació Campus Iberus / Premsa UdL