La UdL insisteix al Govern que financi Agrotecnio com cal

La consellera d'Agricultura ha visitat avui el campus de l'ETSEA

Descarregar pdf
conselleravisitaAgrotecnioUdl
La consellera en un dels laboratoris d'Agrotecnio. FOTO: UdL

La Universitat de Lleida continua reclamant a la Generalitat de Catalunya que Agrotecnio tingui el finançament que li correspondria com a membre de la xarxa de centres de recerca d'excel·lència de Catalunya CERCA. Així li han manifestat avui a la consellera  d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Serret, el rector de la UdL, Roberto Fernández, i els responsables d'Agrotecnio, durant la visita institucional que Serret ha realitzat al campus d'Agrònoms.

Segons ha declarat Roberto Fernández als mitjans de comunicació, "hem transmès a la consellera les aspiracions de la UdL sobre Agrotecnio que són que com a centre CERCA tingui un finançament normal". A Agrotecnio, que va superar l'avaluació internacional per formar part de la xarxa CERCA, hauria de poder entrar en el repartiment general de fons, que suposen una mitjana de dos milions per cada un dels 42 centres afiliats, però la prorroga pressupostària ho impediria.

La consellera ha manifestat que des del Departament que dirigeix no tenen massa a dir sobre aquest tema, ja que la xarxa CERCA és competència de la conselleria d'Empresa i Coneixement. Serret, que ha lloat l'excel·lència de la Universitat de Lleida com a referent agroalimentari a Catalunya, ha afegit "que treballem per anar de la ma".

La responsable d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya ha centrat la seua primera visita institucional a la UdL, en el campus d'Agrònoms de la UdL. Ha recorregut les instal·lacions de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària, i d'Agrotecnio, entre altres els laboratoris del Grup en agronomia i millora del rendiment i qualitat de cultius extensius i els de Tecnologia de productes vegetals acompanyada de membres de l'equip de direcció de l'ETSEA, Agrotecnio i de l'equip rectoral.