La UdL, la URV i l'IRTA s’uneixen per constituir CAT_AGRITECH

Compartiran recursos de recerca agroalimentària, gràcies a un conveni

Descarregar pdf
irta
D'esquerra a dreta: Roberto Fernández, Monfort i Ferré Foto: IRTA
La Universitat de Lleida (UdL) compartirà recursos de recerca agroalimentària amb la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona i l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), en virtut d'un conveni signat avui a Barcelona per constituir una Joint Research Unit (JRU), una associació sense personalitat jurídica pròpia, que portarà el nom de CAT_AGRITECH (CAtalan Trust for AGrifood Research and Innovation TECHnology).

L'acord de quatre anys de durada l'han signat els rectors de la UdL, Roberto Fernández, i de la URV, Josep Anton Ferré, amb el director general de l'IRTA, Josep Maria Monfort. L'objectiu és impulsar la recerca i la innovació en l'àmbit agroalimentari, per situar l'agroalimentació en la punta de llança de l'economia catalana, formar especialistes i incorporar noves tecnologies a la producció i la industria agroalimentària.

CAT_AGRITECH pretén reunir el coneixement bàsic i tecnològic de dos universitats punteres en el sector agroalimentari (UdL i URV), amb la fortalesa, coneixement aplicat i implementació en el territori de l'IRTA. Es tracta d'una aliança estratègica amb l'objectiu de reunir els coneixements científics, les eines i les capacitats desenvolupades per cada part per promoure i desenvolupar conjuntament els avenços científics i tecnològics. D'aquesta forma, la complementarietat de les tres institucions permetrà abastar tota la cadena de valor alimentària i definir un lideratge en innovació i recerca.

La tasca de CAT_AGRITECH serà la de desenvolupar projectes conjunts de recerca, així com incorporar nous membres per tal de sumar i, així, desenvolupar tot el potencial del sector agroalimentari català.Text: Comunicació IRTA / Oficina de premsa UdL