La UdL obté 4 ajuts per a contractes Ramón y Cajal i un Juan de la Cierva-Formación

Més d'un milió d'euros per a investigar durant cinc anys

Descarregar pdf
arqueologia_JPou
Una de les places és a Arqueologia / Foto: Jordi V. Pou (*)

* Aquesta imatge només pot ser utilitzada per il·lustrar aquesta informació. No pot ser arxivada, ni reutilitzar-se per a qualsevol altra informació

La Universitat de Lleida (UdL) ha aconseguit quatre ajuts per a contractes Ramón y Cajal i un Juan de la Cierva-Formación en la darrera convocatòria que ha resolt l'Agència Estatal d'Investigació del Ministeri de Ciència i Innovació, corresponent al 2021. En total, poc més d'un milió d'euros (1.010.200€) per a que cinc investigadores i investigadors realitzin la seua recerca a la UdL durant els propers anys; cinc en el cas dels Ramon y Cajal i dos pels Juan de la Cierva. Els diners s'emmarquen en el Pla Estatal d'Investigació Científica i Tècnica i d'Innovació 2021-2023 del Govern central i, en aquesta ocasió, compten amb finançament dels Fons Next Generation de la Unió Europea.
 
La convocatòria Ramón y Cajal, molt competitiva, està dirigida a promoure la incorporació de personal investigador amb una trajectòria destacada en centres d'I+D. Atorga un total de 236.350 euros per a cada candidat o candidata seleccionats, a distribuir en diferents anualitats. En el cas de la UdL, a la categoria de torn general per a sèniors les ajudes són per a Ariadna Nieto Espinet, de l'àrea d'Estudis del passat: història i arqueologia; i d'Aida Serra Maqueda, de l'àrea de Biomedicina. A la de joves investigadors, les han aconseguit Manuel Cabanas Veiga, de l'àrea de Dret, i Santiago Tamagno, de Ciències Agràries i Alimentàries.
 
Cal afegir un contracte Juan de la Cierva-Formación per fomentar la incorporació de joves amb títol de doctor o doctora, dotat amb 64.800 euros per a dos anys. En aquesta ocasió ha estat per a Rocío Ploschuk, de l'àrea de Ciències Agràries i Alimentàries.
 
A la convocatòria 2021, el Govern central ha atorgat un total de 647 ajudes Ramón y Cajal, amb una dotació econòmica de 152.918.450 euros. Per al 2022 s'han pressupostat 126.308.900 euros per a 494 contractes. En el cas de les Juan de la Cierva, s'hi van destinar 32.400.000€ i enguany la quantia puja fins els 33.700.000€.

MÉS INFORMACIÓ:

Resolució RYC 2021