La UdL, present a la fira de ciència al carrer

L'EPS, l'ETSEA i l'ICE organitzen diferents tallers, amb robots lluitadors com a novetat

Descarregar pdf
cienciaalcarrer2018-EPS
L'Scalextric que es mou amb la ment va ser un èxit al 2018 / Foto: EPS-UdL
L'Escola Politècnica Superior (EPS), l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA) i l'Institut de Ciències de l'Educació (ICE) de la Universitat de Lleida (UdL) seran presents aquest dissabte a la fira de ciència al carrer, que es desenvoluparà durant la tarda a l'Eix comercial de la capital del Segrià. L'EPS presenta com a novetat un taller amb robots lluitadors de sumo, controlats mitjançant la placa electrònica Arduino, de hardware obert.
 
També repetiran l'experiència amb biosensors per moure cotxes d'Scalextric, que va tenir un gran èxit en la passada edició. El taller Scalextric InMind es basa en uns dispositius que llegeixen l'activitat cerebral i permeten interactuar amb software o hardware informàtic, un dispositiu Emotiv EPOC que és un dispositiu BCI (Brain Computer Interface).
 
Mentre, l'ETSEA ha preparat un taller de divulgació científica sobre animals, i l'equip STEAM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Arts i Matemàtiques) de l'ICE, un sobre la taula periòdica dels elements. Tots es desenvoluparan entre les 16:00 a 20:00 als voltants de l'Institut d'Estudis Ilerdencs.
 
Ciència al carrer és una mostra de tota mena d'experiments científics per part de 40 centres educatius i més de 20 divulgadors de ciència, institucions i empreses. La UdL és, a més, un dels patrocinadors d'aquest esdeveniment que organitza el Centre de Recursos Pedagògics del Segrià, que depèn del departament d'Ensenyament de la Generalitat.