La UdL preveu impartir el màster en Psicologia el curs vinent

Una xerrada sobre el suïcidi obre la II Setmana dedicada a aquesta disciplina, que també tindrà màgia

Descarregar pdf
psicologiaAntonioAlcantaraUdL
El psicòleg, Antonio Alcántara / Foto: UdL

La Universitat de Lleida preveu impartir el Màster Universitari en Psicologia General Sanitària el proper curs acadèmic, ha anunciat avui la degana de la Facultat de Ciències de l'Educació, Maria Pau Cornadó, en la inauguració de la II Setmana de la Psicologia que organitza l'alumnat d'aquest grau. El màster professionalitzador, pendent encara d'aprovació, arribaria el curs següent a la primera promoció de graduats en Psicologia per la Universitat de Lleida i suposaria, segons Cornadó, "consolidar uns estudis joves, ja que només tenen quatre anys".

La consolidació d'aquest grau també passa, ha afegit la degana, per la continuïtat de la celebració d'aquesta Setmana que enguany s'ha obert amb una xerrada sobre La ideació suïcida en la pràctica clínica, a càrrec d'Antonio Alcántara, professor a la UdL i psicòleg de la Unitat de Interconsultes de Psiquiatria d'Enllaç de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova. Alcántara ha fet un repàs a la història del suïcidi, les seues causes, i com des de la pràctica clínica es pot apreciar la intencionalitat, la lògica suïcida o la premeditació.

El psicòleg ha posat en dubte les estadístiques oficials de suïcidis que, segons ells, es donen a la baixa ja que el suïcidi és un trauma social. "En temps de crisi, encara més, perquè no interessa per la marca Espanya", ha ditt. Alcántara ha presentat les dades d'un estudi realitzat entre 2010 i 2012 sobre les temptatives d'autolisi (de suïcidi) tractades a l'hospital Universitari Arnau de Vilanova durant els dies laborables. Van ser 672, un 64% dones i un 36% homes. Del total, ha alertat el psicòleg, un 47,1% era la seua primera temptativa.

La jornada, que inclou tallers sobre hipnosi clínica i intel·ligència emocional entre d'altres, es tanca demà amb la xerrada Psicologia aplicada a la màgia, a càrrec d'Eduard Juanola, a les 12 del migdia, a l'Auditori del Centre de Cultures del campus de Cappont. Juanola, psicòleg i mag, emprarà efectes de màgia per explicar com funcionen els mecanismes i processos que guien l'atenció i la percepció humana i com l'alteren els il·lusionistes.