La UdL rep més de 230 alumnes de mobilitat el primer quadrimestre

Itàlia, Xina, Mèxic i Brasil són els països que aporten més estudiantat forà

Descarregar pdf
mobilitatUdLsetembre2017
Foto de grup al saló Víctor Siurana Foto: UdL
Un total de 231 alumnes de mobilitat ha començat el curs 2017-2018 a la Universitat de Lleida (UdL), un 25% més que el curs passat, segons les dades de l'Oficina de Relacions Internacionals de la UdL. Provenen de 36 països d'Europa, Amèrica, Àsia i Àfrica. L'estudiantat italià se situa com el col·lectiu més nombrós, amb 43 joves; seguits pels 35 alumnes de Xina, els 29 de Mèxic i els 27 del Brasil. La UdL també rep aquest primer quadrimestre joves de punts tan diversos com ara la República de Corea, Gàmbia, Kazakhstan, Hong Kong o Bangladesh; tot i que també n'hi ha 10 de diferents localitats de l'Estat espanyol mercès al programa SICUE.

Per centres, la Facultat de Lletres és la que acull el major nombre d'alumnes forans (68). La segueixen la Facultat de Dret, Economia i Turisme (37), l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (34) i l'Escola Politècnica Superior (32). La Facultat de Medicina rep 20 alumnes i la d'Infermeria i Fisioteràpia, 19. Completen la llista la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social, amb 13 estudiants de mobilitat, i  l'INEFC-Lleida, centre adscrit a la UdL, amb 8 alumnes estrangers en aquest primer quadrimestre.

La majoria d'aquest alumnat, 100 nois i noies, arriba a Lleida gràcies al programa Erasmus (76, Erasmus SMS; 12, Erasmus SMS-T; 10, Erasmus Mundus; i 2, Erasmus SMT); seguit molt de prop pels programes de Mobilitat de la UdL (88). El Diploma d'Estudis Hispànics també aporta un bon gruix d'estudiantat xinès (33).

L'acte d'acollida a una representació d'aquest alumnat de mobilitat ha tingut lloc aquest dijous al Saló Víctor Siurana de l'edifici del Rectorat; encapçalat per la vicerectora de Relacions Internacionals i Cooperació, Àstrid Ballesta, i la directora de l'Institut de Llengües de la UdL, Marta Giné. L'alumnat de mobilitat ha rebut els certificats dels cursos de català inicial que ha cursat aquests dies. També ha tingut lloc una actuació de la Coral UNICORN de la UdL i una exhibició de la colla sardanista Dolç Infern i de  la colla castellera Marracos UdL, aquestes últimes al claustre de la Pensativa.