La UdL s'apunta a la Nit dels investigadors

Fer volar drons i imprimir robots en 3D, algunes de les activitats programades

Descarregar pdf
El dron que protagonitzarà uns dels tallers. FOTO: Juan Antonio Garriga (EPS)
El dron que protagonitzarà uns dels tallers. FOTO: Juan Antonio Garriga (EPS)

Des de les sis de la tarda fins a les dotze de la nit del proper dissabte, 24 de setembre, el campus de Cappont de la Universitat de Lleida, acollirà diversos tallers, xerrades i exposicions de caire científic, obertes a tota la ciutadania.

D'aquesta manera i per primer cop, la UdL s'afegeix a la Nit dels investigadors, una jornada que des de fa deu anys se celebra arreu d'Europa amb l'objectiu de convertir el ciutadà en científic per un dia, descobrir diferents àmbits de la ciència i sobretot passar-ho bé, expliquen els seus organitzadors, els centres de recerca de la UdL, INSPIRES i INDEST.

Entre les activitats, cal esmentar els tallers de robots i de drons, que es faran en dos tongades. En el primer es podran dissenyar robots i imprimir-los en 3D, mentre que el segon es farà volar un dron muntat per professorat de l'Escola Politècnica Superior per provar projectes de final de grau.

Un altre dels plats forts serà la Festa dels estels, on membres de Societat Lleidatana d'Astronomia ens aproparan als diferents secrets de l'univers amb una observació d'estels que s'allargarà fins les dotze de la nit, al jardí intern del campus.

La Nit dels investigadors de la UdL, que compta amb el patrocini de l'Obra Social la Caixa, ha programat conferències sobre art i ciència, sobre estalvi energètic, robòtica, drons i astronomia. A més, al vestíbul del centre de Cultures es podrà veure l'exposició Lleida: terra de fronteres i convivència. on s'exposaran els treballs que desenvolupen els experts del Centre d'Art d'Època Moderna on l'art i la ciència es combinen alhora d'identificar obres, restaurar-les etc.

Totes les activitats són gratuïtes però cal registrar-se als tallers, ja que les places són limitades, a través del web de la jornada: http://researchersnight.udl.cat. L'accés a la Nit dels investigadors es farà des del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera del campus.