La Universitat d'Estiu es trasllada a La Seu d'Urgell

L'espectacle Up a Up dóna la benvinguda als cursos que tindran lloc del 15 al 25 de juliol

Descarregar pdf
UpaUp-Boleda
Up a Up. El mètode / Foto: E. Boleda

El curs Biomassa, Ús i Incendis Forestals, que comença demà a l'Institut Joan Brudieu de la Seu d'Urgell, donarà el tret de sortida a les activitats formatives a la capital alturgellenca de la 22a Universitat d'Estiu de la Universitat de Lleida, que finalitzaran el proper dia 25.

Coordinat pel professor del departament de producció Vegetal i Ciència Forestal de la UdL, Domingo Molina, responsable del màster interuniversitari MasterFuego, se centrarà en conèixer els conceptes de biomassa i energia i les seues implicacions en la prevenció d'incendis forestals.

Durant aquesta primera setmana es duran a terme dos cursos més: Com Sonava Europa el 1714? Un Recorregut per l'Europa Musical dels Inicis del Segle XVIII i Medicina hidrotermal, que aplegaran a la Seu d'Urgell més d'una trentena d'alumnes.

La setmana següent, del 21 al 25 de juliol, s'impartiran els cursos: l'Artista medieval; Eines pel benestar i la felicitat; Pedagogia i interpretació artística a través del coaching; Cinema express: l'elaboració d'un curtmetratge, amb Òscar Sánchez Hernández, director d'Almacelles. Urbs illustratid'Il toscanaccio, pel·lícula seleccionada als festivals de Roma i Montecarlo; i el tradicional Taller de fotografia, enguany dedicat al llenguatge del cos, a càrrec del fotògraf saragossà, Rafael Navarro, premi Aragón Goya 2013.

Per a donar la benvinguda als participants als cursos d'estiu de La Seu i a la resta de la ciutat, el proper dia 16, a les deu del vespre, l'espai Sant Domènec de la capital alturgellenca, serà l'escenari d'Up a Up. El mètode.

Es tracta d'un espectacle musical per a totes les edats, dirigit per d'Arnau Vinós (Microcosmos Teatre) i protagonitzat per un sol actor-músic i una pantalla, on aniran apareixent diferents personatges, tots ells interpretats per Eduard Boleda.

Boleda, és professor al conservatori municipal de música de Lleida, a l'escola de música de Mollerussa i a la de Tàrrega. És el viola solista de l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, i és membre de grups de cambra com el Trio Florestan, El Quarter Prysma o el Grup 3.4. En l'espectacle es podran sentit sonates de M. Corette, temes de H. Mancini o L. Bernstein, o el Canon de Pachelbel, entre altres.

Més informació

Extracte en vídeo de "Up a Up. El mètode"