La Universitat de Lleida tanca al públic fins al 24 d'agost

Amb la mesura la institució preveu estalviar 80.000 euros

Descarregar pdf
portesUdL
La UdL torna a obrir el 25 d'agost. FOTO: UdL

La Universitat de Lleida (UdL) tancarà aquest mes d'agost les seues portes durant tres setmanes per estalviar uns 80.000€ en electricitat, telefonia i neteja, entre altres costos; una quantitat similar a la de l'estiu del 2013. D'aquests diners, 15.000 corresponen a consum energètic. La majoria d'edificis estaran tancats al públic entre els dies 2 i 24 d'agost, ambdós inclosos. Resten en funcionament la biblioteca de Ciències de la Salut, amb horari de 9.00h a 15.00h, i la sala d'estudis del mateix campus, oberta de 15.00h a 21.00h.

També mantenen la seua activitat el Registre General de la UdL, ubicat a l'edifici del Rectorat; l'estabulari i l'edifici docent de la Facultat de Medicina; l'edifici de Biomedicina 1, que acull l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida; i alguns laboratoris de l'Escola Tècnica d'Enginyeria Agrària. També hi haurà servei de seguretat les 24 hores en tots els campus.

Aquest és el quart any consecutiu que la UdL aplica aquesta mesura "per racionalitzar el funcionament dels serveis públics i fer front a la retallada del finançament de les universitats públiques catalanes, tal com estableix el Pla Econòmic 2011-2014", segons explica la gerència.

La Universitat de Lleida va començar amb els tancaments institucionals a l'estiu del 2011 coincidint amb les retallades pressupostàries i, des de llavors, n'ha anat augmentant la durada. Va començar amb dos setmanes al mes d'agost i una durant les vacances nadalenques i l'any següent les va ampliar a tres setmanes i dos, respectivament. En aquest 2014, ja s'ha produït un tancament per Setmana Santa, del 14 al 21 d'abril, i ara el de l'estiu.