La Universitat de Tianjin premia el Diploma d'Estudis Hispànics de la UdL

Descarregar pdf
premiestudishispanicsUdL
El rector de la universitat xinesa, Xiu Gang, i Xavier Terrado

El catedràtic de Llengua Espanyola de la Universitat de Lleida i director del departament de Filologia Clàssica, Francesa i Hispànica, Xavier Terrado, ha estat distingit amb el Premi a la contribució excel·lent a l'intercanvi pedagògic sino-espanyol, que atorga la Universitat d'Estudis Exteriors de Tianjin (Xina).

El guardó, és un reconeixement als deu anys de relacions entre la Universitat de Lleida i aquest centre canalitzades a través del Diploma d'Estudis Hispànics, un títol que ofereix la UdL per a estudiantat estranger, majoritàriament xinès. L'any 2005 ambdós institucions van signar un conveni de col·laboració que ha permès que, des del curs 2006-2007 fins ara, hagin cursat aquest diploma 177 persones. El projecte, responsabilitat del departament de Filologia Clàssica, Francesa i Hispànica compta amb la col·laboració de la Càtedra d'Estudis Asiàtics de la UdL que dirigeix el catedràtic de Fonètica, Joan Julià.

El Diploma d'Estudis Hispànics té la voluntat d'ensenyar tant la llengua castellana com aspectes culturals, històrics i turístics d'Espanya. Tot i que aquesta formació està oberta a tothom, el conveni que la UdL té amb Tianjin i amb l'Escola Binhai d'Afers Exteriors (Xina), permet que el títol de la UdL tingui una validesa oficial per l'alumnat que cursa Filologia Hispànica en aquests dos centres.