Suport a desenvolupar pastes alimentàries enriquides amb llobarro

Primer ajut concedit per la càtedra AgroBank per a la transferència del coneixement al sector agroalimentari

Descarregar pdf
ajutagrobank
D'esquerra a dreta: Sabrí, Ramos, Beltrán i Pérez Foto: Càtedra AgroBank UdL

La càtedra AgroBank de la Universitat de Lleida (UdL) ha premiat un projecte per desenvolupar pastes alimentàries enriquides amb llobarro de producció nacional, dins de la primera convocatòria d'ajudes per a la transferència del coneixement al sector agroalimentari. La iniciativa, liderada pel catedràtic de la Universitat de Saragossa (Unizar) José Antonio Beltrán, rep un total de 9.000 euros. L'acte de lliurament ha tingut lloc al paranimf d'Unizar, a la capital aragonesa. 

La càtedra AgroBank Qualitat i Innovació en el sector agroalimentari de la UdL ha rebut un total de 9 propostes des de cinc comunitats autònomes: Catalunya, Aragó, Comunitat Valenciana, Galícia i Castella-Lleó. El jurat ha valorat que el projecte premiat té un doble objectiu. D'una banda, combatre el malbaratament alimentari a l'utilitzar retalls i restes de llobarro amb valor nutricional i de l'altra, produir un nou aliment amb propietats saludables, ja que és ric en àcids grassos omega 3.

La iniciativa del catedràtic José Antonio Beltrán preveu desenvolupar industrialment dos tipus de productes: el primer amb un accentuat sabor, pels amants del peix;  i el segon, amb propietats organolèptiques atenuades, destinat sobretot al públic infantil en edat escolar. Tots dos tindrien una composició i aport nutricional semblant. Per fer-ho, els investigadors compten amb el suport de l'empresa Innova Obrador S.L., ubicada a San Mateo de Gállego (Saragossa). 

A l'acte de lliurament de l'ajuda han assistit la directora d'AgroBank, Carme Sabrí; el director de la càtedra AgroBank de la UdL, Antonio J. Ramos; el vicerector de Planificació, Innovació i Empresa de la Universitat de Lleida, Ferran Badia; la directora del secretariat de Transferència i Innovació Tecnològica d'Unizar; i la representant d'Innova Obrador S.L., Teresa Pérez. 

La Càtedra AgroBank de la UdL, creada al 2016, té entre els seus objectius fonamentals el reconeixement de la recerca d'excel·lència que s'està desenvolupant en l'àmbit agroalimentari, promoure la transferència de coneixement científic i tècnic entre investigadors, professionals del sector i clients de l'entitat financera, impulsant la qualitat i innovació.