La catedràtica Olga Martín recull la medalla Narcís Monturiol

En reconeixement a la seua contribució a la ciència i la tecnologia

Descarregar pdf
MedallaMonturiolOlgaMartinUdL-fotogovern
Martín, tercera per la dreta, amb la resta de guardonats / Foto: Generalitat de Catalunya
La catedràtica de Tecnologia d'Aliments de la Universitat de Lleida (UdL), Olga Martín Belloso, ha recollit aquest dimarts la Medalla Narcís Monturiol en un acte que ha tingut lloc al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat, a Barcelona. La també directora de l'Escola de Doctorat de la UdL ha rebut aquesta menció en reconeixement "al desenvolupament de la ciència i la tecnologia a Catalunya" juntament amb altres 18 personalitats i una institució del país en una cerimònia encapçalada pel president del Govern català, Quim Torra i la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón.

Doctora en Ciències Químiques, Martín és professora de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària de la UdL des de 1992. Com a investigadora va crear i lidera el Grup de Recerca de Noves Tecnologies per al Processament d'Aliments.
 
L'edició d'enguany d'aquestes medalles i plaques, instituïdes per la Generalitat l'any 1982, s'emmarca en les commemoracions de l'any Narcís Monturiol en el 200 aniversari del seu naixement.
 
Completen la llista de premiats en aquesta convocatòria: Xavier Bellés (Institut de Biologia Evolutiva CSIC-UPF), Caterina Biscari (Sincrotró ALBA), Manola Brunet (URV), Matteo Cavalli-Sforza (Institut de Física d'Altes Energies), Ilan Chet (Weizmann Institute of Science), Teresa Garcia-Milà (UPF), Joan Gómez (UAB), Francesc Xavier Hernàndez (UB), Carles Lalueza-Fox (Institut de Biologia Evolutiva CSIC-UPF), Agustí Lledós (UAB), Pura Muñoz-Cánoves (UPF), Mary Nash (UB), Marc Noy (UPC), Pablo Ordejón (Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia), José Luis Riechmann (Centre de Recerca en Agrigenòmica), Jordi Torra (UB), Licia Verde (Institut de Ciències del Cosmos),  Mariàngela Vilallonga (UdG) i la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA).

Notícies relacionades