La catedràtica de l'ETSEA Olga Martín, premiada per Funde

És la nova presidenta de la Conferència de Directors d'Escoles de Doctorat d'Espanya

Descarregar pdf
OlgaMartinUdLPremiFUNDE
Els guardons s'han lliurat a la Seu Vella Foto: Alexandra Balaguer (FUNDE)

La catedràtica de Tecnologia d'Aliments de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA) de la Universitat de Lleida (UdL), Olga Martín, ha rebut el Premi Funde 2016 a la trajectòria i recerca investigadora en un acte a la Seu Vella. Li reconeixen així la seua especialització en "processats i conservació dels aliments". La també directora de l'Escola de Doctorat de la UdL comparteix ex aequo aquest guardó, que atorga l'Associació d'Empresàries, Directives i Professionals de Lleida, amb l'especialista en biologia molecular del càncer Rosaura Esteve-Puig.

Els Premis Funde tenen com a objectiu reconèixer l'èxit de les dones com a empresàries, directives o professionals en diversos àmbits com la ciència, la cultura, l'esport, la comunicació i l'emprenedoria. També el d'aquelles empreses que impulsen polítiques d'igualtat d'oportunitats en l'àmbit laboral i la conciliació, així com projectes d'innovació i ajut humanitari, entre altres.

L'acte de Funde, celebrat aquest divendres al vespre a la nau central de la Seu Vella, també ha reconegut Anna Corominas, graduada en Administració i Direcció d'Empreses per la Facultat de Dret, Economia i Turisme, com a "estudiant més brillant de la UdL" i la professora de la Facultat de Medicina i directora de l'IRBLleida, Elvira Fernández, com a "dona emblemàtica i extraordinària a Lleida". En l'edició d'enguany també s'han premiat personalitats com la periodista Gemma Nierga o la piragüista i medallista olímpica Maialen Chorraut.

A banda de recollir aquest premi, la catedràtica de l'ETSEA acaba de ser nomenada presidenta de la Conferència de Directors d'Escoles de Doctorat d'Espanya, càrrec que ostentarà durant un any. El nomenament s'ha fet en el marc de la quarta conferència, celebrada a Donosti a principis de mes.