La mezzosoprano Elena Gragera, en concert a la UdL

Descarregar pdf
ElenaGragera
Cardós i Gragera. FOTO: A.C & E.G.

Peces líriques dels compositors Franz Schubert (1797-1818) i Robert Schumann (1810-1856) conformen el repertori que dimecres, 9 de desembre, oferiran la mezzosoprano Elena Gragera i el pianista Antón Cardó al Rectorat de la Universitat de Lleida (UdL), dins de la 23a Temporada Musical de la UdL. Serà a la Sala d'Actes, a partir de les sis de la tarda, i com sempre amb entrada gratuïta.

Elena Gragera, especialista en lied (peça musical per a veu i piano composta normalment d'estrofes simples a mode de cançó), s'ha format amb una de les sopranos referents d'aquest gènere, Irmgard Seefried, així com amb Edith Mathis, Aafje Heynis i el baríton francès Gérard Souzay.

Gragera, que ha desenvolupat diversos programes de caràcter temàtic centrats en el lied i la cançó artística espanyola, destaca tant per la seua qualitat artística com per l'originalitat de les seues propostes musicals. La crítica la considera com una de les millors recitalistes espanyoles de l'actualitat i amb major projecció europea. De fet, ha actuat en els principals escenaris espanyols, a Londres, París, Amsterdam, Sant Petesburg i Moscou.

Antón Cardó, format al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona i a la Schola Cantorum de París, ha acompanyat cantants com ara Gérard Souzay, Jessye Norman o Edith Mathis. Especialista en lied i també en mélodie francesa, compta amb diversos premis internacionals. Actualment, és catedràtic de Repertori vocal en excedència de l'Escola Superior de Cant de Madrid i està treballant en una introducció al lied romàntic alemany.

Entre les peces del concert de dimecres, hi trobem “Gretchen am Spinnrade” [Margarida a la filosa], D. 118 (Johann Wolfgang Goethe, Faust) i “Der Tod und das Mädchen” [La mort i la donzella], D. 531 (Matthias Claudius), de Schubert; i els Liederkreis [Cercle de lieder], op. 39 [Joseph von Eichendorff] de Schumann, com ara el “Mondnacht” [Nit de lluna]..