La ministra de Ciència i Innovació en funcions demana a la Generalitat diners per al PCiTAL

Aquesta setmana es reuneixen les administracions per concretar l'aportació estatal

Descarregar pdf
ministra Parc Agrobiotech
La ministra, entre el rector i l'alcalde / Foto: Comunicació Parc Agrobiotech Lleida
El govern central, la Generalitat i l'Ajuntament de Lleida es reuneixen aquesta setmana per concretar la transferència de 7 milions d'euros al Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida (PCiTAL), actualment conegut com Agrobiotech Lleida. Així ho ha anunciat la ministra en funcions de Ciència i Innovació, Diana Morant, durant una visita aquest divendres a les instal·lacions del turó de Gardeny. Els diners ja estan consignats en els Pressupostos Generals de l'Estat de 2023 i ara cal determinar l'instrument per materialitzar la dotació.
 
Morant també ha instat l'executiu català a concretar una aportació per al parc. "Sabem que hi ha un compromís de la Generalitat, que esperem que es tradueixi en una proposta com la que fa el Govern d'Espanya, d'una quantia econòmica que de moment desconeixem. És una obligació que tenim totes les administracions de garantir la viabilitat de plataformes i infraestructures que són claus", ha subratllat.
 
El president de torn del Parc i rector de la Universitat de Lleida (UdL), Jaume Puy, ha destacat la importància de la transferència de coneixement al sector empresarial. "El nostre compromís és tirar endavant aquest parc i fer-lo créixer, perquè el coneixement no es quedi només a les aules sinó que arribi a les empreses i a la ciutadania, als que ens devem", ha destacat. Mentre, el vicepresident i alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, plantejarà en la pròxima reunió del Consell d'Administració "la necessitat que en la governança del parc s'hi incorporin de forma decidida el sector empresarial privat i altres institucions".
 
 
Text: Comunicació Parc Agrobiotech / Premsa UdL