La resistència de les males herbes als herbicides en una trobada a l'ETSEA

Aplega 20 empreses del sector i 11 centres de recerca i universitats

Descarregar pdf
herbicidesUdL2017
La trobada va tenir lloc a l'ETSEA FOTO: J. Recasens

L'augment de les resistències de les males herbes al herbicides va centrar la reunió que ahir van mantenir una quarantena d'investigadors d'arreu de l'Estat espanyol i representants d'empreses del sector.

A la trobada, organitzada pel Comitè per a la prevenció de les resistències a herbicides de la Societat Espanyola de Malherbologia, hi van participar científics d'una dotzena d'universitats i centres de recerca (UdL, CITA Aragón, INI Aragón, INTIA Navarra, Unizar, UPNA, Universitat de Sevilla...) així com personal d'una vintena d'empreses i multinacionals (Bayer, DuPont, BASF, Adama, Química Massó etc).

Durant la reunió, els experts dels grups de Malherbologia de la Universitat de Lleida i del Servei de Sanitat Vegetal del DARP van parlar de la caracterització del tipus de resistència de d'algunes males herbes a certs herbicides i  els mecanismes d’acció del anomenats herbicides hormonals a nivell cel·lular i molecular.

Entre algunes de les propostes que es plantegen per reduir la resistència de les males herbes als herbicides està el maneig integrat que suposa combinar mètodes culturals, químics i mecànics.

Els participants a la reunió, també van abordar la proposta  europea per al desenvolupament i registre de barreges de formulacions d’herbicides.