Les universitats catalanes se solidaritzen amb les dones afganeses

Crue se suma a la condemna que siguin expulsades de l'educació

Descarregar pdf
carlos ugarte CC BY-NC 2.0
Dones afganeses. FOTO: Carlos Ugarte (CC BY-NC 2.0)
La Comissió Dones i Ciència del Consell Interuniversitari de Catalunya, on es troben representades totes les universitats catalanes, ha fet pública avui una declaració de suport a les dones afganeses davant la decisió de l'actual govern d'aquest país d'expulsar-les dels centres d'ensenyament superior.
 
 Declaració de la Comissió Dones i Ciència en suport a les dones universitàries afganeses
 
"Un cop més, les dones són castigades en el règim atroç que assola Afganistan, on són trepitjats els drets de les persones, i en concret de les dones, pel sol fet de ser dones. Tristament, hem conegut la decisió governamental d’expulsar les dones de les universitats, i per aquest motiu la Comissió Dones i Ciència del Consell Interuniversitari de Catalunya, on es troben representades totes les universitats catalanes, vol fer pública una declaració de suport a les dones universitàries afganeses:
1.     Condemnem la decisió del règim talibà d’expulsar de manera immediata les dones de les universitats.
2.     Exigim la reversibilitat de la mesura, perquè no condemni les dones a una vida privada de coneixement i llibertats.
3.     Manifestem la solidaritat amb les dones del món que pateixen violències, i ratifiquem la declaració pública de la Comissió del passat 28 de setembre, de suport a les dones iranianes arran de l’assassinat de la jove Mahsa (Zhina) Amini.
4.     Un cop més, obrim les portes del sistema català de coneixement a les persones a les quals se les trepitja els drets i les llibertats"
 
D'altra banda, Crue Universitats Espanyoles, també va emetre un comunicat de condemna:
 
"Crue Universitats Espanyoles condemna rotundament la prohibició de l' accés de les dones a la Universitat i de les nenes majors de 12 anys a l' institut decretada a l'Afganistan.
 
La comunitat universitària manifesta, una vegada més, el seu suport al poble de l' Afganistan, i als seus dones i nenes en particular, i reclama a les autoritats de Kabul que anul·lin una decisió que condemna la seua nació a un fosc pervenir".