Biblioteques nocturnes durant l'època d'exàmens

Fins a les 2 de la matinada funcionen les de Rectorat i l'ETSEA

Descarregar pdf
bibliotecaUdLnit
La del Rectorat, captada al concurs Biblioinstants Foto: Biblioteca i Documentació UdL
L'alumnat de la Universitat de Lleida (UdL) pot utilitzar les biblioteques de la Facultat de Lletres i l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA) en horari nocturn i mentre duri el període d'exàmens. La Biblioteca de Lletres, ubicada a l'edifici del Rectorat, obre tots els dies de 21.00h a 02.00h fins el 7 de febrer. Mentre, la de l'ETSEA ho fa en el mateix horari de dilluns a dissabte fins el 31 de gener.

L'accés a les biblioteques està restringit als membres de la comunitat universitària, que han d'acreditar-se amb el carnet de la UdL. En el cas de Lletres, l'entrada i sortida es pot fer a les hores en punt, com es fa habituament quan la sala d'estudis està oberta en horari nocturn.
 
Durant aquests horaris especials no hi ha personal de biblioteques ni becaris, només personal de vigilància. Per tant, no està habilitat el servei de préstec de llibres a l'exterior, però sí consulta en la sala.
 
L'obertura d'algunes biblioteques de la UdL en horari nocturn es va posar en marxa com a prova pilot al maig de 2017, davant la demanda de l'estudiantat i les direccions de centre.
 
El curs passat en el mateix període d'obertura nocturna, la major afluència d'usuaris va ser entre les 10 i les 11 de la nit a Lletres, i entre les 10 i les 12 a ETSEA. Durant els catorzes dies que va estar oberta la biblioteca de Lletres, es van comptabilitzar un total de 600 usuaris a les 22.00h, i a les 23.00h, 601.
 
A la biblioteca d'ETSEA, que va estar oberta quatre dies més, la suma d'usuaris a les 22.00h va ser de 629 persones els 18 dies; 809, a les 23.00h, i 679, a mitjanit.