Lletres homenatja la primera dona catedràtica de la UdL

Àngels Santa va ser degana de la Facultat entre 1995 i 2001

Descarregar pdf
AngelsSantaUdL
Àngels Santa, asseguda a primera fila. FOTO: UdL
La Facultat de Lletres va homenatjar ahir a qui en fou degana entre 1995 i 2001, Àngels Santa, primera dona catedràtica de la Universitat de Lleida (UdL) i actualment catedràtica emèrita. Ho va fer tot presentant el llibre que les seues companyes i companys li han dedicat arran de la seua jubilació: Evocar la literatura francesa y francófona de la modernidad.
 
Publicat a la col·lecció de Pagès Editors i Edicions UdL que dirigeix la mateixa Àngels Santa, El Fil d'Ariadna, l'obra s'ha centrat en la vessant investigadora de la catedràtica de Filologia Francesa. Aplega una cinquantena de contribucions realitzades per especialistes en el camp de la llengua i la literatura franceses i francòfones que presenten aspectes nous de la investigació en aquest àmbit i que d'una manera o una altra fan al·lusió als temes estudiats per Àngels Santa al llarg de la seua carrera. Són articles que signen  professores i professors de la Facultat de Lletres de la UdL, així com experts d'altres universitats catalanes, de l'Estat, França, Itàlia, Hongria o Tunísia, explica la seua editora, l'actual degana, Carme Figuerola.
 
El rector, Jaume Puy, va presidir l'acte on van intervenir Carme Figuerola, l'editor Lluís Pagès i el catedràtic emèrit de la Universitat Complutense de Madrid, Javier del Prado que van glossar les diferents facetes de l'homenatjada.
 
Àngels Santa, que va rebre del govern francès la insígnia de Chevalier de l'Ordre des Palmes Acadèmiques al 2003, va tenir un paper destacar en la creació de la UdL. Fou vicepresidenta de l'Estudi General de Lleida entre 1991 i 1992 i vocal de la comissió gestora de la Universitat de Lleida des del gener de 1992 fins al juny 1993.