Llibres, lletres i més llibres per celebrar Sant Jordi a la UdL

Presentacions de noves publicacions i exemplars de segona mà a disposició de tothom

Descarregar pdf
santojordi22
Les biblioteques de la UdL celebren sant Jordi. FOTO: UdL
No ho diguis a ningú (Neopàtria 2022), la primera novel·la de l'exprofessor de la Universitat de Lleida (UdL), Joan Biscarri; La roca del migjorn (La Pajarita Roja Editores 2022), del novel·lista i docent de matemàtiques castellonenc, Javier Palomo; i Víctor Torres, Una vida republicana (Fundació Josep Irla, 2022) de l'historiador de la UdL, Manel López, són les tres obres que es presentaran a la UdL amb motiu dels actes organitzats per Sant Jordi pel vicerectorat de Cultura i extensió universitària.
 
Una novel·la negra, una novel·la històrica, la biografia del polític lleidatà i els seus respectius autors, seran els protagonistes de tres actes oberts a tothom que tindran lloc els dies 20, 26 i 28 d'abril, respectivament, i que en el cas de Víctor Torres, inclouen la taula redona: Els Torres i la política: Humbert, Víctor i Màrius. En aquest acte, on hi col·labora la Càtedra Màrius Torres de la UdL, hi participaran els historiadors, Jaume Barrull i Conxita Mir, i el professor de literatura catalana de la Universitat Autònoma de Barcelona, Francesc Fogue. 
 
Des d'avui, i fins el 22 d'abril, els campus de Lleida i d'Igualada s'omplen de llibres. En aquest cas de segona mà, en dos iniciatives organitzades paral·lelament per la unitat de Biblioteca i Documentació, una, i per l'Institut de Llengües (IL), l'altra. 
 
Totes les biblioteques de la UdL tindran aquests dies paradetes amb exemplarsduplicats dels seus fons bibliogràfics perquè qualsevol persona interessada se'ls pugui emportar. A més, sortejaran per Instagram el llibre Soc més de l'Oest (Fonoll, 2019), del Sr. Postu i El joc del Marraco, una versió del tradicional del Joc de l'Oca a la lleidatana que es pot trobar també a la llibreria-botiga Údels de la UdL, la qual durant aquesta setmana ofereix descomptes en publicacions.
 
Per la seua part, l'IL 'escamparà' prop de 300 llibres de literatura en diferents idiomes (català, occità, castellà, francès, anglès, italià i alemany) pels campus de la UdL a Lleida (del 19 al 22 d'abril) i a l'edifici del Pla de la Massa d'Igualada (21 i 22 d'abril ) perquè tothom pugui agafar-los. Es tracta de Per Sant Jordi, Lletra (Em)portada!, una activitat que ha comptat amb la col·laboració de tota la comunitat universitària que durant el mes de març ha pogut dipositar a les biblioteques de la UdL els llibres que ara es repartiran per diferents indrets dels campus. Qui se'ls trobi pot fer-se una foto i etiquetar-ho a xarxes amb #lletraemportada.

D'altra banda, del 21 fins al 27 de maig, els passadissos del claustre de La Pensativa a Rectorat acullen l'exposició 50 anys del Premi del Llibre Agrari. Un guardó que des de 1972 convoca Fira de Lleida per distingir obres de caràcter científic, tecnològic o divulgatiu que suposen una aportació remarcable per al sector agroalimentari i el món rural en col·laboració amb els col·legis professionals d’Enginyers Agrònoms de Catalunya, Enginyers Tècnics Agrícoles, Veterinaris de Lleida.
 
I del 26 al 28 de d'abril se celebrarà la VII Setmana de les Lletres hispàniques. Organitzada cada any pel departament de Filologia Clàssica, Francesa i Hispànica de la UdL, enguany s'emmarca en els actes de commemoració del 50è aniversari de la Facultat de Lletres.