Lliurats els certificats del Diploma d'Estudis Hispànics

Els estudiants xinesos s'incorporen a Alumni UdL

Descarregar pdf
diplomaestudishispanicsUdL2017
Alumnat i professorat, en l'acte al Saló Víctor Siurana / Foto: UdL

Un total de 27 alumnes xinesos, 24 noies i 3 nois, han rebut aquest matí el diploma del curs intermedi del Diploma d'Estudis Hispànics, en un acte que ha tingut lloc al saló Víctor Siurana de la Universitat de Lleida (UdL). Presidit per la degana de la Facultat de Lletres, Carme Figuerola; també han intervingut la responsable de projectes del Centre de Formació Continua (CFC-UdL), Anna Soldevila; i el director del departament de Filologia Hispànica i coordinador del Diploma, Xavier Terrado.

A l'onzena promoció han pres part 42 alumnes provinents de quatre universitats xineses: Tianjin Machangdao, Tianjin Binhai, Changzhou i Soochow. D'aquests, cinc han cursat el nivell superior; 25, l'intermedi i 12 més, el segon semestre del nivell intermedi. Aquests darrers encara estan pendents d'examinar-se. Tots ells s'incorporen a l'associació Alumni UdL d'antics alumnes, gràcies a una iniciativa que va arrencar el curs passat.

El diploma d'Estudis Hispànics és un títol de la UdL que facilita a l'estudiantat estranger un aprofundiment en el coneixement de la llengua i la cultura espanyoles. Dividit en dos quadrimestres i amb un total de 450 hores de docència, permet l'accés al grau d'Estudis Hispànics: llengua i literatura

Més enllà de les assignatures pròpies, el programa docent inclou optatives de les facultats de Lletres, Educació, Psicologia i Treball Social, i Dret, Economia i Turisme. A banda dels estudis programats, l'alumnat xinès ha participat en tasques de voluntariat amb entitats com Creu Roja, el Banc d'Aliments, Càritas o Arrels.