Més col·laboració transfronterera del Campus Iberus amb França

Descarregar pdf
doctoratIberusUdL
Les Jornades doctorals tenen lloc fins avui a Jaca Foto: Unirioja

El Campus Iberus d'Excel·lència Internacional de la Vall de l'Ebre, del que forma part la Universitat de Lleida (UdL), reforçarà la col·laboració amb les universitats franceses de Pau i Tolosa, posant en marxa un pla d'acció específic per al proper curs centrat en l'ocupabilitat de estudiantat, la recerca i la formació. S'emmarca en el Campus Transfronterer EBRoS, que contempla dobles titulacions conjuntes de grau, màster i doctorat. Aglutina prop de 175.000 estudiants, més de 22.900 treballadors i 672 unitats de recerca. A l'agenda hi ha l'organització el pròxim mes de setembre d'una trobada de campus transfronterers europeus, amb representants d'aquests organismes, la Comissió Europea i autoritats regionals.

D'altra banda, el Campus Iberus realitza fins avui divendres les segones Jornades Doctorals a Jaca (Osca), amb estudiantat de les quatre universitats: UdL, Universitat de La Rioja (Unirioja), Universitat Pública de Navarra (UPNA) i Universitat de Saragossa (UNIZAR). El programa inclou ponències, panells i sessions participatives sobre temes com ara la formació transversal, l'elaboració d'un Curriculum Vitae adaptat als objectius, el paper de les xarxes socials professionals o els drets de propietat intel·lectual en la recerca. A la trobada participa la directora de l'Escola de Doctorat de la UdL, Olga Martín.

Responsables del Campus Iberus també han participat aquesta setmana en el Consell Assessor d'Orizont, l'acceleradora agroalimentària de Navarra, que ha triat 8 empreses d'entre 90 propostes per participar a la primera edició del seu programa per estimular la innovació. La majoria són projectes navarresos, tot i que també hi ha iniciatives del País Basc, Sevilla, València, Madrid, Xile i Colòmbia. Cadascuna de les 'startups' seleccionades rebrà 110.000 euros i un programa d'acceleració de sis mesos.