Més de 1.400 famílies, a la jornada de portes obertes de la UdL

La trobada deixa enrere la virtualitat després de dos anys de pandèmia amb rècord de participants

Descarregar pdf
campus oberts
La darrera sessió presencial per a famílies va tenir lloc al 2019 / Foto: UdL
Un total de 3.653 persones de 1.446 nuclis familiars participaran aquest dissabte, 30 d'abril, en la 17a Jornada de portes obertes per a famílies de la Universitat de Lleida (UdL), que inclou també les instal·lacions d'Igualada i d'INEFC-Pirineus a La Seu d'Urgell. La trobada recupera la plena presencialitat després de dos anys en format virtual per la pandèmia de COVID-19. Les principals novetats pel curs vinent són l'activació de dos grups de tarda del Grau en Infermeria, a Lleida i al campus Igualada-UdL, i la posada en marxa d'Enginyeria Informàtica també a la capital de l'Anoia.
 
La xifra prevista de participants en un sol dia supera en un 74% l'aconseguida en dos sessions al 2019, l'últim any amb campus oberts presencials. Cal tenir en compte, però, que enguany la situació sanitària no ha permès organitzar la jornada Coneix la UdL per a futur estudiantat.
 
Pel que fa a l'origen, les famílies visitants provenen d'arreu de Catalunya, majoritàriament de les comarques de Ponent (540), seguides de les de Barcelona (141) i Tarragona (86). També n'arriben d'altres punts de l'Estat espanyol, com ara l'Aragó (46) o el País Valencià. I 7 s'han inscrit des del Principat d'Andorra.
 
Per centres, els que en reben més tenen establerts dos torns de visita. En primer lloc, la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social, amb 322 famílies; seguida per l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària, amb 222; i l'Escola Politècnica Superior, amb 206. Completen el llistat la Facultat de Dret, Economia i Turisme, que acollirà 159 nuclis familiars; la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia, amb 144; la Facultat de Medicina, amb 129; i la Facultat de Lletres, amb 107, les mateixes que el centre adscrit d'INEFC, sumant les seus a les capitals del Segrià i  l'Alt Urgell.
 
La Universitat de Lleida va realitzar l'any passat dos jornades de campus oberts en format virtual, sumant un total de 3.409 visites, 1.182 persones inscrites i 234 converses ateses. Internet també va facilitar 143 connexions des de l'estranger, concretament de 13 països diferents. Les darreres sessions presencials van tenir lloc al 2019, aplegant 830 famílies en dos dies diferents. El balanç final va ser de 2.403 participants, rècord absolut des de 2012. Una xifra que se superarà enguany amb escreix.
 
Organitzades pel Vicerectorat d'Estudiants i Ocupabilitat, la Unitat d'Informació i Orientació Universitària (IOU) i els propis centres, aquestes jornades de campus oberts tenen com a objectiu donar a conèixer la UdL i proporcionar un primer contacte amb l'entorn universitari a les mares i els pares d'alumnat de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior.

MÉS INFORMACIÓ:

Web Portes obertes UdL