Més de 300 ofertes de feina a la darrera Fira UdL Treball

Presentades per les 107 empreses i entitats participants

Descarregar pdf
firatreballpremi
Montserrat Rué i Aina Tenorio. FOTO: UdL
Les 107 empreses, institucions, entitats i col·legis professionals de Lleida, Barcelona, Osca i Igualada participants en la 9a Fira UdL Treball de la Universitat de Lleida (UdL) van presentar un total de 302 ofertes de feina per a estudiantat i titulats i titulades de la UdL. D'aquestes, un 26% tenien a veure amb l'àmbit de les ciències socials, un 23,5% amb el de la tecnologia, la indústria, l'arquitectura i les ciències experimentals, un 17% s'inscrivien en l'agroalimentari, forestal i veterinari, i un 11,5% en l'educatiu. Respecte a l'edició anterior, que va combinar el format presencial i virtual, el número d'ofertes va augmentar en una vintena. Enguany, la Fira, es va dur a terme virtualment els dies 18 i 19 d'abril, tot i que la presentació d'ofertes i de currículums va estar oberta fins el 31 de maig.
 
També va pujar el nombre d'empreses i ens a la Fira, que va passar de 102 al 2022, a 107 enguany. D'aquests, 72 pertanyen al sector de la tecnologia, la indústria, l'arquitectura i les ciències experimentals; 58, al de les ciències socials, humanitats, ciències de l'educació i de la salut; i 47, a l'àmbit agroalimentari, forestal i veterinari. Des que es va posar en marxa la Fira UdL Treball, al 2014, el nombre d'ens participants ha anat augmentant, tot passant dels 45 el primer any, als més d'un centenar actuals. La xifra màxima va assolir-se al 2019 amb un total un total de 120 firmes i entitats. 
 
Pel que fa a alumnat i graduats que es van inscriure a la Fira van ser 179, gairebé un 30% més que en la passada edició, tant per interactuar amb les empreses a través de l'espai Cafè-col·loqui -una novetat d'aquesta edició que els permetia interactuar de forma sincrona a través de videoconferències-, com per assistir a la webbinar FAQS Entrevista on personal expert de la UdL els explicava com preparar una entrevista de treball i quines són ser les preguntes més freqüents a les quals s'hauran d'enfrontar, com al col·loqui d'experiències d'ocupabilitat, amb graduats i graduades de la UdL de diferents titulacions que els explicaven la seua experiència. Durant els dos dies de la Fira es van comptabilitzar 2.785 visites als diferents estands virtuals de les empreses. 
 
Quant a la satisfacció dels participants, en una escala de l'1 al 4 (sent 1 el valor més baix), un 47,5% de les empreses i un 93,7% dels estudiants que van respondre l'enquesta de valoració, ho van fer amb un 3 o 4. Entre l'estudiantat que la va respondre es sortejar una tauleta que va guanyar Aina Tenorio Fernández, estudiant del doble grau en Veterinària i en Ciència i Producció Animal. El premi li va ser lliurat per la vicerectora d'Estudiants o Ocupabilitat, Montserrat Rué.
 

NOTÍCIES RELACIONADES: