Més de 750 matriculats a la 24a Universitat d'estiu

El gruix de cursos acaba aquest divendres a La Seu d'Urgell

Descarregar pdf
Participants en el curs d'aigües termals 2016 Foto: UdL
Participants en el curs d'aigües termals 2016 Foto: UdL
La Seu d'Urgell tanca aquest divendres el gruix dels cursos d'estiu de la Universitat de Lleida (UdL), a l'espera que dimarts vinent finalitzin a la capital del Segrià els de llengües: quatre d'anglès i un d'italià. Un total de 755 persones han participat en alguna de les 40 propostes de la vint-i-quatrena edició de la Universitat d'estiu de la UdL des del passat 27 de juny. Caldrà afegir els matriculats dels dos cursos que es realitzaran a la tardor.
 

El Pont de Suert acollirà, del 7 al 9 de setembre, el curs La Història, els llocs i el patrimoni a l'Alta Ribagorça: el Monestir de Lavaix com a punt de partida per a un relat sobre l'entorn a través dels camins. Mentre, del 3 a l'11 d'octubre, es desenvoluparà el curs itinerant pel Segrià La importància del patrimoni històric, que recorrerà Seròs, La Granja d'Escarp, Aitona, Soses, Torres de Segre, Almacelles i la capital del Segrià.

A falta de comptabilitzar els matriculats en aquests darrers cursos, la xifra global és una mica inferior a la de l'any passat (839), degut sobretot al descens en els participants en l'oferta virtual. Mentre al 2015 un total de 260 persones van optar per aquesta opció, en aquesta ocasió han estat 159. A la ciutat de Lleida s'han registrat els mateixos participants que l'any passat (353), mentre a la Seu d'Urgell han augmentat lleugerament, passant de 72 a 79.

En aquesta edició de la Universitat d'Estiu s'han ofert 40 cursos, un més que al 2015. Han tingut lloc a Lleida (20), La Seu d'Urgell (6), Tremp (2), Agramunt (1), Arbeca (1), Les Borges Blanques (1), Balaguer (1) i Ós de Balaguer (1); a més de 5 virtuals, i els dos que s'han fet en les noves seus, Igualada i La Granadella, amb una quarantena d'inscrits entre tots dos.

Com és habitual les temàtiques han estat variades, des d'art a tecnologia, passant per la indústria de l'oli o el futbol a la Segona República i la Guerra Civil. Pel que fa al professorat, en aquesta 24a edició de la Universitat d'Estiu de la UdL han participat 136 docents. Entre ells, l'escriptor Francesc Canosa, l'ambientòleg Martí Boada, l'artista i fotògraf Albert Gusi o l'historiador i periodista Xavier Carmaniu.

Més continguts

Galeria fotogràfica de la Universitat d'Estiu 2016 de la UdL

Carregant el reproductor...