Millor formació de mestres per atendre nens amb altes capacitats
La UdL incorporarà assignatures específiques, en virtut d'un conveni amb la FANJAC
Descarregar pdfLa Universitat de Lleida (UdL) integrarà les altes capacitats en els processos curriculars de la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social (FEPTS) perquè els futurs mestres puguin detectar i atendre millor aquests menors a les aules. Això suposa ampliar l'oferta de matèries i continguts relacionats amb aquest col·lectiu en els estudis de grau, màster i doctorat. Serà gràcies a un conveni signat avui amb la Fundació d'Ajut a Nens i Joves amb Altes Capacitats (FANJAC). La FEPTS també té previst crear un grup de treball per donar pautes al professorat actual.
El rector de la UdL, Roberto Fernández, i el president de la FANJAC, Martí Sans, han signat avui l'acord amb una vigència inicial d'un any, prorrogable de forma anual fins als 5. Sans ha explicat que a Catalunya les persones diagnosticades amb altes capacitats només representen el 0'2%, quan els experts mundials parlen d'un 15% de la població. A banda de la formació, el rector ha subratllat que el conveni també contempla impulsar la recerca en l'àmbit de les altes capacitats i que estaria bé crear un grup multidisciplinari a la UdL.
De la seua banda, la vicerectora d'Estudiants, Neus Vila, ha avançat que es vol crear un "grup de treball internivells" amb professorat universitari, de secundària i de primària per treballar la formació de mestres i la detecció d'aquests menors amb altes capacitats. Es faria en el marc de l'Institut de Ciències de l'Educació (ICE) de la UdL.