Moratòria de 25 anys per a 16,7 milions de deute del Parc Científic

Les quotes pendents fins a 2021 es començaran a pagar al 2027

Descarregar pdf
Consell Admimistracio Parc Agrobiotech
Reunió del Consell d'Administració del Parc / Foto: Agència OMA
El Ministeri de Ciència i Innovació ha concedit una moratòria de 25 anys al Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida (Agrobiotech Lleida) per retornar part del deute generat fins ara. Es tracta de les quotes vençudes fins a 2021, 16,7 milions d'euros que el Parc començarà a pagar el 2027. Així ho han anunciat els membres del Consorci, la Universitat de Lleida (UdL) i l'Ajuntament de la ciutat, després del Consell d'Administració.
 
"El Parc fa un pas endavant quant a la seua viabilitat, que estava amenaçada pels deutes dels préstecs fundacionals. Ara tenim una moratòria a 25 anys amb un període de carència fins el 2027 i, per tant, tenim una oportunitat per buscar el finançament que ens permeti retornar aquests préstecs i fer la feina que ha de fer el parc", ha destacat el rector de la UdL i vicepresident de torn del Parc, Jaume Puy, que porta temps reclamant aquesta moratòria.
 
De la seua banda, el president del Parc i alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha afegit que la notícia de la moratòria "insufla esperances pel futur del parc".
 
El Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida acull en l'actualitat una norantena d'empreses, principalment del sector TIC, en les quals treballen més de 1.400 persones.
 
Text: Comunicació Paeria / Premsa UdL

NOTÍCIES RELACIONADES:

Els Pressupostos Generals de l'Estat destinen 7 milions al Parc Agrobiotech Lleida