Més de 650 alumnes de batxillerat descobreixen els misteris del 'Lazarillo'

En una activitat de l'Equip ICE de llengua i literatura castellanes de la UdL

Descarregar pdf
lazarillo ICE
Rosa Navarro amb Nieves Gonzalo, de l'Equip ICE. FOTO: UdL
Un total de 658 alumnes de Batxillerat d'una dotzena de col·legis i instituts de Lleida i Mollerussa s'han endinsat avui en els misteris del Lazarillo de Tormes, una de les lectures prescriptives de batxillerat que seran objecte d'examen a les proves d'accés a la universitat (PAU) enguany. Es tracta d'una activitat que organitza anualment l'Equip ICE de llengua i literatura castellanes de la UdL amb l'objectiu de donar claus als estudiants preuniversitaris quan s'enfronten a la selectivitat.

La sessió d'avui, a l'Auditori Municipal Enric Granados, ha anat a càrrec de Rosa Navarro Durán, catedràtica emèrita de la Universitat de Barcelona, especialista en literatura del Segle d'or i una de les màximes autoritats en aquesta obra. Navarro ha explicat a l'alumnat els resultats de les seues recerques que defensen que El Lazarillo no és una obra anònima sinó que el seu és l'escriptor erasmista Alfonso de Valdés.

Durant tot el curs, l'Equip ICE de llengua i literatures castellanes de la UdL organitza també acitvitats destinades al professorat de secundària. En aquest sentit, fins ara ja s'han dut a terme tres xerrades sobre com llegir a secundària, com fer comentaris a texts literaris o com incentivar la 'gamificació' (fer viure com una experiència de joc una activitat que no ho és) des de la llengua.