Música i dansa 'marca UdL' des del confinament

UniCorn i Ensemble publiquen un assaig virtual i Taller de dansa contemporània, tutorials

Descarregar pdf
unicornUdLassaigvirtual
Un moment de l'assaig virtual de 'Mirall que em mires'. FOTO: UdL
El confinament provocat per la pandèmia de la COVID-19 no ha fet aturar l'activitat dels espais culturals de la Universitat de Lleida (UdL). Tant el Cor Unicorn i l'Orquestra Ensemble de la Universitat de Lleida, com el Taller de dansa contemporània, ofereixen en format virtual algunes de les seues creacions des del web de la unitat de Cultura de la UdL.
 
Així, UniCorn i Ensemble, han penjat a la xarxa l'assaig de Mirall que em mires, una peça original creada especialment per a ser estrenada el passat 16 d'abril a l'Auditori de Lleida, en el concert benèfic organitzat per Oncolliga, dedicat al cribratge preventiu del càncer de mama.
 
Mirall que em mires, amb música de Robert Faltus (director del Cor UniCorn i l'orquestra Ensemble de la UdL) i lletra de Lluís Puigdomènech (professor de la UdL), "pretén ser un breu poema alegre, que no planteja l’èpica de les gran decisions, sinó d'aquelles petites més petites com pot ser anar-se a fer una prova preventiva contra el càncer de mama, i els dubtes que provoca", explica Puigdomènech.
 
Aquesta peça, que incorporava la participació del públic en la seua estrena, serà emesa properament pel Canal 33. UniCorn i Ensemble han respòs a la crida de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i l'Acadèmia catalana de la música per compartir concerts, actuacions, o accions que s'hagin fet des del confinament.
 
Faltus explica que un cop la setmana prepara activitats virtuals o continguts digitals que els 25 components del cor i els 22 de l'orquestra -personal, antics alumnes i amics de la UdL- poden fer des de casa. Mirall que em mires "és el primer resultat que ensenyem al públic", afegeix.
 
D'altra banda, la coordinadora del Taller de dansa contemporània i directora del grup Esboç dansa de la UdL, la professora de l'INEFC-Lleida, Marta Castañer, ha publicat a la xarxa Dansa Desconfinada, onze tutorials adreçats al seu alumnat de dansa perquè pugui continuar practicant, però també a la resta de persones que hi estiguin interessades.