Nova Coordinadora de les Festes del Foc

Amb el suport de la Càtedra d'Educació i Patrimoni Immaterial del Pirineu de la UdL

Descarregar pdf
jornada falles
Un moment de la jornada a La Pobla / Foto: J. Antoni Romero
La comunitat de fallaires del Pirineu constituirà una Coordinadora de les Festes del Foc per mantenir els orígens i l'essència de la festa, amb membres de Catalunya, Aragó, Andorra i França. Així ho han decidit durant la 10a Trobada Internacional, celebrada a La Pobla de Segur amb la col·laboració de la Càtedra d'Educació i Patrimoni Immaterial del Pirineu de la Universitat de Lleida (UdL). La seua directora, la professora Sofia Isus, creu que aquest comitè internacional és imprescindible "per evitar que la festa mori d'èxit".
 
Una de les tasques de la coordinadora serà decidir qui pot formar part del reconeixement atorgat per la Unesco al 2015. Fa 4 anys hi havia 64 pobles inscrits mentre que en l'actualitat n'hi ha 94. "No es pot dir falles a tot el que es fa, hi ha d'haver criteris", destaca Isus. "Cal organització perquè la festa de les falles no es banalitzi" a causa del turisme", afegeix.
 
Una cinquantena de representants de vint pobles fallaires han participat a la trobada d'aquest cap de setmana a La Pobla, amb activitats tècniques i lúdiques. La reunió de l'any vinent se celebrarà a Occitània.

Mostra de falles / Foto: J. Antoni Romero