Nous espais vídeo-vigilats per a bicicletes als campus d'Agrònoms i Cappont

La UdL també instal·larà punts per aparcar patinets elèctrics

Descarregar pdf
aparcabicisUdLETSEA
L'àrea habilitada a l'ETSEA / Foto: Medi Ambient UdL
La Universitat de Lleida (UdL) ha instal·lat càmeres de vídeo-vigilància als nous espais tancats per a guardar bicicletes que s'han estrenat aquest curs al campus 1 d'octubre, a Cappont, i al de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA) per tal d'incrementar-ne la seguretat. En total, ofereixen unes 130 places. En la línia de promoure la mobilitat sostenible, la UdL habilitarà en les properes setmanes punts per aparcar patinets elèctrics, segons ha informat el vicerector d'Infraestructures, Narciso Pastor. El primer, a la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social.
 
El nou espai guarda-bicis del Campus 1 d'octubre està situat a l'interior del recinte, entre l'edifici Polivalent i la Facultat de Dret, Economia i Turisme, amb capacitat per a una seixantena de vehicles de dos rodes. És un servei gratuït, per a ús exclusiu dels membres de la comunitat universitària. Per donar-se d'alta, només cal activar l'autorització al carnet de la UdL, amb el qual s'accedeix al recinte.
 
L'espai té el seu propi reglament que en restringeix l'ús entre les 7.30h i les 22h. Fora d'aquest horari (nits, caps de setmana i festius), només hi pot aparcar l'alumnat que utilitzi les sales d'estudi i les aules d'usuari del Polivalent. En el mateix campus també hi ha dos punts amb gàbies per a bicicletes: al pàrquing soterrani i a la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social. Mentre, a l'interior de l'edifici CREA disposen de 4 barres per a lligar aquestes vehicles de dos rodes.
 
Al campus de l'ETSEA, la UdL ha condicionat un espai enreixat al costat de l'edifici 3, davant d'un aparcament per a bicicletes a l'aire lliure, amb capacitat per a una setantena de vehicles. Per a utilitzar-lo, només cal activar el carnet universitari. També compta amb el seu reglament d'ús, que estableix un horari de les 7.30h del matí a les 21.00h del vespre. A més, s'hi ha instal·lat una càmera de vídeo-vigilància per evitar robatoris. 
 
Els nous equipaments se sumen a les gàbies que funcionen a l'exterior del Rectorat des del 2017 i les que hi ha en dos punts més de Cappont. La comissió de Medi Ambient de la UdL ha impulsat aquesta iniciativa per oferir als membres de la comunitat universitària punts segurs per guardar les bicicletes i minimitzar els robatoris. Ara també estudia ampliar-ho al campus d'Igualada per afavorir la mobilitat entre Pla de la Massa i l'edifici de La Teneria.

NOTÍCIES RELACIONADES:

Estudi per la millora de la seguretat dels aparcaments de bicicletes per la Universitat de Lleida