Nou Màster en Disseny d'Experiència d'Usuari

La UdL i la Universitat Nacional a Distància de Colòmbia l'impartiran a partir del curs que ve.

Descarregar pdf
màster Colòmbia
D'esquerra a dreta: Méndez, Leal, González i Granollers / Foto: UNAD
La Universitat de Lleida (UdL) i la Universitat Nacional Oberta i a Distància de Colòmbia (UNAD) impartiran a partir del proper curs acadèmic 2021-2022 un nou Màster en Disseny d'Experiència d'Usuari de forma totalment virtual, després d'aconseguir el vistiplau del Ministeri d'Universitats espanyol i del Ministeri d'Educació Nacional de Colòmbia. És el primer títol oficial interuniversitari de la UdL amb un centre hispanoamericà. Les classes, que es faran a través del campus virtual de la UNAD, seran en castellà i en anglès.
 
El nou màster s'afegeix a l'oferta de la UdL de la ma de l'Escola Politècnica Superior (EPS). "La iniciativa és molt innovadora especialment pel que fa a que és un títol conjunt, interuniversitari, entre una universitat catalana i una altra llatinoamericana. Estudiants de tot el mon podran formar-se en les competències relacionades amb la facilitat i qualitat d'ús de la tecnologia", destaca la vicerectora d'Ordenació Acadèmica i Qualitat, Paquita Santiveri.
 
El pla d'estudis conjunt harmonitza el sistema European Credits Transfer System amb els crèdits del sistema d'educació superior al país americà. El nou màster consta de 72 crèdits ECTS: 38 de formació obligatòria, 24 a escollir entre diferents optatives i 10 corresponents al Treball Final (TFM). S'hi poden trobar matèries com ara Arquitectura de la informació, Disseny de l'accessibilitat, Paradigmes de la Interacció o Disseny emocional.
 
L'actual vicerector d'Internacionalització de la UdL, Toni Granollers, ha gestat el projecte, com a director del grup de recerca en Interacció Persona Ordinador i Integració de Dades (GRIHO), juntament amb la professora de la UNAD Yenny Méndez. Al 2019 va viatjar a Colòmbia per signar el conveni amb el rector de la UNAD, Jaime Alberto Leal, i el degà de l'Escola de Cièncias Bàsiques, Tecnologia i Enginyeria de la UNAD, Claudio Camilo González.
 
Atès el caràcter interuniversitari, els coordinadors de cada institució gestionaran les accions de mobilitat d'estudiantat i professorat, articulant activitats acadèmiques, bé sigui en forma virtual o presencial.