Nova càtedra universitat-empresa sobre qualitat agroalimentària

El Consell de govern aprova un doctorat' honoris causa' pel jurista Lorenzo Martín-Retortillo

Descarregar pdf
CatedraQualitatAlimentariaUdL
La nova càtedra es dedica a la qualitat alimentària. FOTO: Xavi Mitjana

La Universitat de Lleida (UdL) posarà en marxa una nova càtedra sobre qualitat i innovació agroalimentària que contemplarà tota la cadena, des de la producció agrària o ramadera fins a la transformació, distribució i comercialització dels aliments, sense deixar de banda els aspectes nutricionals i de salut. El Consell de govern ha aprovat avui la creació de la càtedra universitat-empresa Agrobank, finançada per aquesta filial de negoci de Caixabank especialitzada en el sector primari. El pressupost inicial és de 40.000 euros a l'any.

Entre els objectius de la càtedra destaquen coordinar grups d'investigadors per desenvolupar projectes multidisciplinaris, generar informes de referència sobre temàtiques que afecten l'àmbit agroalimentari, i convertir-se en un fòrum qualificat de diagnòstic i emissió d'opinió temàtica i estratègica. El director de la nova càtedra universitat-empresa Agrobank de Qualitat i Innovació en el sector agroalimentari serà l'actual director del departament de Tecnologia d'Aliments de la UdL, Antonio Ramos.

El Consell de govern també ha donat llum verda al nomenament d'un nou doctor honoris causa. Es tracta de catedràtic de Dret Administratiu, Lorenzo Martín-Retortillo Baquer. Aquest especialista en drets fonamentals, que ha estat docent de les universitats de Saragossa, Salamanca i la Complutense de Madrid, compta amb la Medalla de les Corts Aragoneses (2008) i amb dos doctorats honoris causa: un per la Universitat de Saragossa i un altre per la Universitat de Bolonya.

Martín-Retortillo també fou senador independent per Saragossa en el grup Progressistes i Socialistes Independents durant la legislatura constituent. Entre els seus llibres trobem títols com En los albores de la democracia (1979), La afirmación de la libertad religiosa en Europa (2006) o La doctrina del Tribunal Europeo de Derechos Humanos sobre el entorno de ETA (2011).

El Consell de govern també ha aprovat la modificació del calendari per a l'elecció de degans/nes, directors/res de centre  i de departament de la UdL que s'amplia fins al proper 19 de febrer. A més, ha donat el vist-i-plau a convenis de cooperació amb les universitats Estatal de Campinas (Brasil) i amb la Nacional de Colòmbia.