Noves tecnologies al servei dels medievalistes, en un congrés internacional

Hi prenen part unes 200 persones, de 12 països d'Europa i Amèrica

Descarregar pdf
internationamedievalmeetingUdL2014
International Medieval Meeting

Els videojocs poden ajudar a ensenyar història medieval? Les seues bandes sonores són fidedignes a la música de l'època? Els personatges d'aquests jocs corresponen a la simbologia de l'Edat Mitjana? Aquestes són algunes de les preguntes que es posaran sobre la taula en el marc de l'International Medieval Meeting que se celebra a la Universitat de Lleida (UdL) entre dimecres i divendres d'aquesta setmana, i que té com a eix central el poder en aquest període històric. Uns 200 experts de 12 països d'Europa i Amèrica -provinents d'una quarantena d'universitats, centres de recerca i institucions- prendran part en la quarta edició d'aquest congrés, que se celebra a l'edifici del Rectorat.

Les noves tecnologies al servei dels medievalistes són només una de les 12 àrees temàtiques en les que s'estructura aquesta trobada internacional. En total, es presenten 150 comunicacions sobre temes tan diversos com arqueologia, literatura, església o gènere. Aniran a càrrec d'especialistes d'arreu de l'Estat espanyol, França, Itàlia, Alemanya, el Regne Unit, Portugal, Rússia, Brasil, l'Argentina, Xine, Canadà i els Estats Units.

La conferència inaugural, a càrrec del professor de la Universitat Saint-Quentin-en-Yvelines, Michel Zimmerman, tractarà l'ús del terme “potestas” en la construcció d'un ordre feudal, utilitzant Catalunya com a exemple. Altres experts de referència presents a la trobada són el catedràtic de Filologia Llatina de la Universitat Autònoma de Barcelona, José Martínez Gázquez; o el director científic del Consorci de Mérida, Miguel Alba.

El programa de la trobada també inclou actes lúdics, com ara una visita al Museu de Lleida, Diocesà i Comarcal o un concert de música medieval que tindrà lloc dimecres al vespre a la Seu Vella, a càrrec del grup Ardit Ensemble i amenitzat per la presència d'un cavaller i el seu cavall de l'empresa de recreacions històriques Medievalia, que també presenta en seu model de negoci al congrés.

Més informació

Programa del IV International Medieval Meeting Lleida