Olga Martín, guardonada per la seua trajectòria científica

La catedràtica de la UdL rep el 30è premi Dr. Carles Martí Henneberg de l'Instituto Danone

Descarregar pdf
premi Olga Danone
Miranda i Martín, al lliurament que s'ha fet a Barcelona / Foto: Instituto Danone
La catedràtica de Tecnologia d'Aliments de la Universitat de Lleida (UdL), Olga Martín Belloso, ha estat distingida per l'Instituto Danone amb el premi a la Trajectòria Científica Dr. Carles Martí Henneberg, dotat amb 20.000 euros. L'objectiu d'aquest guardó és "reconèixer una carrera excel·lent en el camp de l'alimentació, la nutrició i la salut". Martín Belloso ha estat elegida entre la vintena de candidatures presentades a la trentena edició. La resolució destaca que és la primera dona espanyola a formar part de l'Acadèmia de la Unió Internacional de Ciència i Tecnologia dels Aliments i que ha estat la presidenta de la Federació Europea de Ciència i Tecnologia dels Aliments.
 
El president de l'Instituto Danone, José López Miranda, ha destacat que "el nom de Martín Belloso havia d'estar situat al costat d'altres guanyadors d'edicions anteriors, com els són Lina Badimón, Jordi Salas-Salvadó, José M. Ordovás, Lluís Serra Majem, Miguel Ángel Martínez, Gema Frühbeck, Rosa M. Lamuela o Ramon Estruch, entre altres". "Aquests premis han demostrat al llarg de tres dècades ser independents, la qual cosa els ha situat al màxim nivell quant a credibilitat i notorietat", afegeix.
 
Olga Martín Belloso dirigeix el grup de recerca Noves tecnologies per al processament d'aliments i sostenibilitat alimentària. La catedràtica de la UdL ha posat en valor el seu àmbit d'investigació, que "permet que arribin als consumidors aliments més segurs i saludables mitjançant noves tecnologies que milloren els processos i la sostenibilitat".
 
Al llarg de la seua carrera investigadora, Martín ha dirigit 33 tesis doctorals i compta amb 375 articles en revistes d'alt impacte, 84 capítols de llibres i 4 patents. En l'àmbit de la gestió acadèmica, és presidenta de la Societat Espanyola d'Enginyeria d'Aliments (SESIA), vicepresidenta de la International Society of Food Engineering (ISFE) i ambaixadora a Espanya de la Global Harmonization Initiative (GHI). En l'actualitat exerceix també el càrrec de vicerectora de Transferència del Coneixement de la Universitat de Lleida.
 
Text: Premsa Instituto Danone / Premsa UdL