La docència virtual s'allarga, com a mínim, tot el novembre

Les biblioteques de la UdL només fan servei de préstec, però s'obren espais d'estudi a tots els campus

Descarregar pdf
sala estudis2
Una de les sales d'estudi habilitades / Foto: UdL

La Universitat de Lleida (UdL), a l'igual que la resta de les del territori català, mantindrà durant tot el mes de novembre la virtualitat en la docència per fer front a l'avanç de la pandèmia de la Covid-19. Atenent les recomanacions de les autoritats sanitàries i les mesures aprovades pel PROCICAT, només es mantindran com a presencials les pràctiques i les avaluacions, extremant les mesures de protecció. Les noves restriccions també fan que les biblioteques de la UdL tanquin a partir d'avui les seues sales de lectura i només ofereixin servei de préstec, de dilluns a divendres i en horari de 9.00h a 19.00h. Mentre, a partir d'aquest dilluns 2 de novembre, la UdL posa a disposició de l'estudiantat espais d'estudi i sales d'usuaris a tots els campus, que estaran oberts de 8.00h a 20.00h.

El consell de direcció explica que "aquesta acció ve motivada pel fet que hi ha estudiants de fora de la ciutat que s'han de desplaçar a Lleida per motius acadèmics, i que, en no tornar a casa durant el dia, no tindrien l'oportunitat de seguir les classes virtuals ni disposar de llocs on estudiar entre hores". Per fer ús d'aquests espais, "cal preguntar a les consergeries quins són, ja que poden anar variant per tal de ventilar i netejar".

Limitar la presencialitat és un acord dels rectors i rectores de les 12 universitats catalanes en el marc del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC). La conselleria d'Universitats i Recerca destaca que "en aquest nou escenari de la pandèmia, es redueix al màxim l'activitat presencial als campus universitaris per afavorir la disminució de l'activitat induïda, com és el cas de la mobilitat i de la interacció dels estudiants. Tot i que es reitera que les universitats són segures, l'evolució de la COVID19 fa necessari mantenir les mesures adoptades el 15 d'octubre i aplicar-ne de noves".

La virtualitat té algunes excepcions: les pràctiques clíniques, les pràctiques externes i les activitats d'avaluació programades. Qualsevol altra activitat pràctica que per la seua natura no pugui ser virtualitzada necessita el permís de la direcció del Centre i del vicerectorat d'Ordenació Acadèmica.  

El consell de direcció de la UdL recorda que "la mobilitat per motiu d'estudis i treball per dur a terme les activitats autoritzades està permesa, de manera que qui s'hagi de desplaçar a la nostra universitat ho podrà fer justificant-ho davant de les autoritats amb la declaració autoresponsable i el carnet de la Universitat de Lleida".

 

Una alumna recollint un llibre a la biblioteca de Lletres / Foto: UdL

NOTÍCIES RELACIONADES:

Els campus universitaris mantindran la virtualitat en la docència durant tot el mes de novembre, a excepció de les pràctiques i les avaluacions

El Govern anuncia el tancament perimetral de Catalunya durant 15 dies i un confinament municipal els caps de setmana