Premi a França per a una revista de la UdL

L'Ull Crític és guardonada pel Cénacle Européen Francophone

Descarregar pdf
L'Ull Crític, de la UdL, és guardonada pel Cénacle Européen Francophone
Figuerola recollint el premi. FOTO: Cénacle

La revista de la Secció de Filologia Francesa del Departament de Filologia Clàssica, Francesa i Hispànica de la Universitat de Lleida, L’Ull crític, ha estat guardonada amb un dels premis anuals que atorga el Cénacle Européen Francophone de Poésie, des Arts et Lettres. Es tracta del Cassiopée, que distingeix revistes internacionals de llengua francesa.

L'Ull Crític, nascuda al 1989, recull articles d'investigació sobre llengua i literatura francesa, en especial sobre escriptores i escriptors de llengua francesa contemporanis. El primer número va voler retre un homenatge a l'autora de Mémoires de Hadrien, Marguerite Yourcenar, d'aquí el títol que encetava la col·lecció: L'adéu a Adrià.

Lamartine, Roger Martin du Gard, Georges Bernanos, o George Sand han estat altres autors abordats en la publicació que, des del 2009, ha incorporat col·laboracions de crítics i especialistes d'altres països.

En paraules de la directora de L'Ull Crític, la catedràtica de la UdL Àngels Santa, "aquest premi és un reconeixement a la tasca portada a terme pels impulsors de la revista per difondre amb rigor científic i honestedat intel·lectual continguts referents a la llengua i les literatures francòfones". El guardó el va recollir, dissabte passat a París, una de les subdirectores de la revista, Carme Figuerola.