Premi del Llibre Agrari per a una obra sobre repoblació forestal

Coordinada, entre altres, pel professor de l'ETSEA Jesús Pemán

Descarregar pdf
forest
La gestió forestal és clau pel territori / Foto: UdL
Fira de Lleida ha atorgat el Premi del Llibre Agrari 2022 a l'obra Bases técnicas y ecológicas del proyecto de repoblación forestal, coordinada pel professor de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA) de la Universitat de Lleida (UdL) Jesús Pemán, juntament amb Rafael M. Navarro (Universitat de Còrdova), Maria Aranzazu Prada Sáez (CIEF Banc de Llavors Forestals, Generalitat Valenciana) i Rafael Serrada (CIFOR-INIA/CSIC). El guardó, que s'atorga en el marc de la Fira Agrària de Sant Miquel i del saló Eurofruit, està dotat amb 3.000 euros.

Aquest treball sobre repoblació forestal s'ha imposat entre un total de 16 propostes presentades. El jurat ha destacat que és una obra innovadora i molt actual per l'estructuració dels continguts, l'aplicabilitat i la utilitat com a eina d'ajuda a la planificació i la gestió. El llibre "pot ser referent en el món forestal, des de la planificació, l'explotació, la valorització i la sostenibilitat, amb el valor afegit d'integrar un enfocament multidisciplinari de la mà dels més grans experts de diferents àmbits del món forestal d'Espanya", destaca.
 
"El treball constitueix un compendi molt ampli i força ben il·lustrat amb imatges, esquemes i figures amb tota mena de detalls que fan l'obra molt entenedora", recull el veredicte. "Aplega una àmplia, però fins a l'actualitat molt dispersa i desigual, documentació publicada al respecte", afegeix. Per això, "és un treball del tot necessari, adreçat a productors, gestors, assessors, tècnics especialistes i, per descomptat, a universitaris i alumnes de formació forestal i d'altres àmbits relacionats".

El jurat - encapçalat per la presidenta de la Junta del Col·legi de Veterinaris de Lleida, Carmen López- el completaven el secretari del Col·legi de Veterinaris de Lleida, Josep Torra; la representant del Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya, Isabel Perea; el representant del Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya, Carlos Estarán; l'enginyer tècnic agrícola, Carles Bernat; i els doctors enginyers agrònoms Juan Antonio Martín i Ignasi Iglesias.
 
El Premi del Llibre Agrari es convoca de forma ininterrompuda des de l'any 1972 i enguany assoleix la 51a edició. Compta amb el patrocini del Col·legi d'Enginyers Agrònoms de Catalunya, el Col·legi de Veterinaris de Lleida, el Col·legi d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya i CaixaBank.

MÉS INFORMACIÓ:

Una obra sobre repoblació forestal guanya el Premi del Llibre Agrari de la Fira de Sant Miquel (NOTA DE FIRA DE LLEIDA)