Premi internacional per a dos professors de l'ETSEA

De la Societat americana de ciències hortofructícoles per un treball sobre fruiters

Descarregar pdf
PremiVillarETSEA-UdL
Foto: ETSEA-UdL

Dos professors de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA) de la Universitat de Lleida (UdL), Miquel Pascual i Josep Maria Villar, han rebut el guardó de l'American Society for Horticultural Science (ASHS) a la millor publicació científica del 2015 pel seu estudi sobre el creixement dels arbres fruiters. És un guardó compartit amb Joan Lordan, Francisco Fonseca, Víctor Montilla i Josep Papió (Akis International, creada per titulats de l'ETSEA) i Josep Rufat (IRTA). 

El treball, que tracta de l'avaluació del creixement dels arbres fruiters mitjançant un mètode fonamentat el l'anàlisi d'imatge, és un dels pocs estudis de fora dels Estats Units que ha estat guardonat en els més de 100 anys d'història de l'ASHS. El mètode permet fer una avaluació precisa del creixement dels arbres i, en conseqüència, facilita l'anàlisi de la seua resposta a diferents factors del medi i del cultiu.

La recerca es va finalitzar el 2014, amb la col·laboració del becari postdoctoral Francisco Fonseca, el doctorant Joan Lordan i els estudiants de màster Josep Papió i Víctor Montilla, que actualment exerceixen com a destacats consultors agronòmics en la seva pròpia empresa.