Premis Iberus Emprèn per a projectes innovadors

Descarregar pdf
IberusEmprenUdL
D'esquerra a dreta: Manuel José López i José Luis López Silanes. / Foto: Unizar.

El Campus d'Excel·lència Internacional de la Vall de l'Ebre (Campus Iberus) i la Companyia Logística d'Hidrocarburs (CLH) han subscrit avui a Madrid un conveni per impulsar l'emprenedoria a la Vall de l'Ebre, a partir del coneixement generat per les universitats de Saragossa, Lleida, la Rioja i Pública de Navarra.

Iberus Emprèn 2014 és el nom del programa de premis a l'emprenedoria de Campus Iberus, que comptarà amb la col·laboració de CLH per fomentar l'esperit innovador i empresarial per part de l'alumnat, titulats, personal d'administració i serveis, així com docents i investigadors de les quatre universitats.

Manuel José López, rector de la Universitat de Saragossa i president del Comitè Executiu del Consorci Campus Iberus, i José Luis López de Silanes, president de la Companyia Logística d'Hidrocarburs (CLH), han signat aquest conveni amb el què es pretén contribuir a la innovació i a la generació d'ocupació en les comunitats autònomes on es troben ubicades les quatre universitats.

El Programa Iberus Emprèn 2014 atorgarà dos premis en les següents modalitats: "Generador d'idees de negoci basades en el coneixement" i "Projecte empresarial", per distingir les millors idees, d'una banda, i les millors empreses ja implantades, de l'altra.

Per a la selecció de projectes es tindran en compte l'originalitat, el grau d'aplicabilitat, el caràcter innovador i la pertinença a algun dels àmbits d'especialització del Campus Iberus: agroalimentació i nutrició, energia i medi ambient, tecnologies per a la qualitat vida i memòria, patrimoni i identitat; així com el nivell de maduresa i qualitat de la idea i l'equip de treball proposat .

El principal objectiu de la modalitat de " Generador d'idees de negoci basades en el coneixement " és el de fomentar l'esperit emprenedor, afavorint la generació de noves empreses per part d'alumnes i titulats de les universitats pertanyents a Campus Iberus. Es podrà presentar qualsevol idea de negoci innovadora que basi la seua activitat en l'explotació del coneixement generat a les universitats de Campus Iberus. El seu caràcter podrà ser tant tecnològic com d'índole cultural, humanística o de creació artística.

La modalitat "Projecte empresarial" buscarà contribuir al reconeixement i al reforç de projectes empresarials que hagin estat posats en marxa en els últims 48 mesos per part d'alumnes, titulats, personal d'administració i serveis, o personal docent i investigador del Campus Iberus.


TEXT: Universitat de Saragossa (Campus Iberus)