Primera jornada de promoció de l'activitat física a la UdL

Descarregar pdf
diamundialactivitatfisica
Ciències de la Salut, escenari de la jornada / Foto: Consell de l'Estudiantat UdL

Una cinquantena de persones ha participat al campus de Ciències de la Salut de la Universitat de Lleida (UdL) en la 1a Jornada de Promoció de l'activitat física a la UdL, organitzada pel Consell de l'Estudiantat i el grup de recerca sobre Hipertensió i activitat física de la Facultat d'Infermeria. El missatge principal és que cal moure's almenys 30 minuts cada dia. 

Les professores Maria Luisa Guitard i Divina Farreny han explicat la importància d'evitar el sedentarisme i realitzar activitat física, encara que sigui moderada. Seguidament, Noemí Serra ha ensenyat als participants exercicis per a mantenir-se actius i que poden fer-se a casa. Finalment, Minerva Granado ha explicat les propietats nutricionals de la fruita i les recomanacions del seu consum.  Al final de la jornada s'ha ofert un tast de fruites de les terres de Lleida entre el públic, cortesia de Plusfresc, i s'han sortejat invitacions a l'spa del gimnàs Ekke i menús al restaurant Lola de Lleida.

Des de l'any 2002 l'Organització Mundial de la Salut mitjançant resolució oficial "insta els Estats Membres a celebrar anualment un dia ‘Move for Health’ (Per la teua salut, mou-te) per promoure l'activitat física com a element fonamental de salut i benestar".