Prop de 400 alumnes d'ESO al 7è Per què no puc fer-ho?

Les noies descobreixen les Enginyeries de l'EPS i els nois, Educació, Psicologia i Treball Social

Descarregar pdf
perquenopucferhoUdL2015
Una de les sessions del curs passat. FOTO: Raquel Segura

Prop de 400 alumnes de quart d'ESO -191 noies i 192 nois- participaran aquest divendres, 11 de novembre, a la jornada Per què no puc fer-ho?, dedicada a presentar els estudis de la Universitat de Lleida (UdL) sense estereotips de gènere. La setena edició se centra en els graus de l'Escola Politècnica Superior (EPS), on predomina l'alumnat masculí, i de la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social (FEPTS), on la majoria són noies. 

Aquesta jornada, organitzada pel Centre Dolors Piera d'Igualtat d'Oportunitats i Promoció de les Dones de la UdL, se celebra anualment des del 2010 i per ella ja hi han passat  1.111 noies i 1.102 nois de Secundària de les comarques de Ponent. Enguany hi participaran un total de 383 alumnes dels instituts Josep Lladonosa i Guindàvols de Lleida, Lo Pla d'Urgell de Bellpuig, l'Olivera de la Granadella,  l'INS d'Alcarràs i Canigó d'Almacelles.

L'objectiu del Per què no puc fer-ho? és esperonar l'alumnat en l'elecció de titulacions on un dels dos sexes està menys representat. Aquest curs 2016-2017, l'EPS de la Universitat de Lleida compta amb 837 estudiants, dels quals un 87,45% són homes (732 per 105 dones). En canvi, a la Facultat d'Educació el col·lectiu femení representa el 77,35% (1.722 noies per 504 nois).

Les activitats previstes del Per què no puc fer-ho? inclouen una presentació dels estudis i de les seues sortides professionals, visites guiades i tallers pràctics. L'estudiantat podrà conèixer de primera mà dones i homes que van triar la seua carrera sense tenir en compte els estereotips de gènere, amb l'objectiu de donar models de referència alternatius als habituals i poder promoure la paritat de sexes en els respectius àmbits professionals.

Més informació