Prop de 400.000 euros en ajuts a l'estudiantat el curs vinent

El Consell de Govern rebutja que la UdL s'adhereixi al Pacte Nacional pel Referèndum

Descarregar pdf
consellgovern2017
Un moment de la sessió d'avui. Foto: UdL

El Consell de Govern de la UdL ha aprovat avui un paquet d'ajudes i beques per al curs 2017-2018 destinades a l'estudiantat. Pugen a un muntant total de 399.000 euros repartits en diferents convocatòries que responen, explica la vicerectora d'Estudiants, Neus Vila, a la política de suport a l'alumnat de cara a l'equitat i la igualtat d'oportunitats que manté la UdL.

Així, es destinaran 35.000 euros per alumnes amb situacions socioeconòmiques greus -unes ajudes que es va posar en marxa l'any 2014; 4.000 més, per a estudiants amb necessitats especials; 200.000, en ajuts per a l'habitatge i el desplaçament; 36.000 euros en 9 beques-salari per a estudiants de nou accés, i 24.000 més per les persones que van rebre la beca aquest curs -6- i que el curs vinent faran segon. Són ajuts de 400 euros al mes durant 10 mesos per estudiant. A més, cal afegir els 100.000 euros de convocatòria de beques d'introducció a la recerca.

D'altra banda, el Consell de govern ha rebutjat per 19 vots en contra, 9 a favor, 5 en blanc, 2 abstencions i un nul que la Universitat de Lleida s'adhereixi al Pacte Nacional pel Referèndum. La petició s'ha debatut, tal com contempla la normativa d'aquest òrgan de govern, a petició d'una cinquena part dels seus membres, entre els quals hi havia professorat, estudiantat i personal d'administració i serveis.

En el transcurs del debat el rector  ha manifestat que "ni es pronuncia ni es pronunciarà sobre les diverses polítiques partidàries del nostre país. Només ho fa en el cas que afecti els interessos de la Universitat de Lleida o del Sistema Universitari Català. L'obligació institucional del rector es mantenir la neutralitat política de la UdL.". També ha manifestat que "el Consell de govern no representa ideològicament la comunitat universitària. Els seus membres no són elegits per raons ideològiques sinó acadèmiques. I, en coherència amb la decisió que es va adoptar al Consell Interuniversitari de Catalunya, que siguin institucions com el Parlament, i no el Consell de govern, les que es dediquin a regular la vida política del nostre país".

La sessió també ha servit per acceptar la cessió gratuïta definitiva de la finca que acull Biomedicina 2 per part de la Paeria, que hi va donar llum verda al ple del passat mes de maig. Són 755 metres quadrats a l'avinguda de Pinyana que s'agruparan amb un altre terreny propietat de la Tresoreria General de la Seguretat Social pendent d'escripturar per manca de llicència urbanística de l'Ajuntament. L'edifici acull laboratoris i equips de recerca de la UdL i de l'IRBLleida.

També s'ha donat llum verda al protocol de col·laboració entre la Secretaria d'Universitats i Recerca de la Generalitat, la UdL i el Consorci Escola Tècnica d'Igualada (CETI) per al desenvolupament del campus universitari UdL-Igualada, que es rubricarà properament. Aquest document suposa l'inici dels procediments legals, administratius, acadèmics i organitzatius per a la creació i desplegament del campus i la transformació del CETI que haurà de passar a adscriure els estudis de l'Escola de la UPC a la UdL.

En aquest sentit, el Consell ha aprovat la incorporació a la programació de títols que oferirà la UdL el curs 2018-2019, els graus en Enginyeria en organització industrial i logística, en Enginyeria Química, i el Màster en Enginyeria del Cuir que es cursen a Igualada.

TEXT: Oficina de Premsa/Direcció de Comunicació